Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Mesajul sfâșietor transmis cu trei minute înainte de atentatele din 11 septembrie
Articole online

Mesajul sfâșietor transmis cu trei minute înainte de atentatele din 11 septembrie

Ultimul mesaj al lui Brian

Julie Sweeney ratase apelul telefonic, însă soțul ei reușise să îi lase un mesaj vocal cu doar câteva momente înainte de moartea sa. Fost pilot al marinei americane, Brian lucrase ca instructor la Topgun, California până în 1997 când un accident l-a lăsat paralizat.  

În 2001, Brian devenise contractor în domeniul apărării, călătorind o săptămână pe lună la Los Angeles în interes profesional. Așa a fost și în cazul călătoriei din 11 septembrie, când acesta s-a îmbarcat pentru zborul Boston-Los Angeles.

După ce zborul 175 al United Airlines a decolat la 8:14, avionul a făcut un ocol brusc. Între timp, controlorii de trafic aerian încercau să-și dea seama ce se întâmplă cu un alt avion, American Airlines 11, motiv pentru care nu au remarcat că zborul 175 și-a schimbat traiectoria.

În acel moment, nimeni de la sol nu știa că ambele avioane fuseseră deturnate de teroriștii Al-Qaida. Și nimeni nu știa că vor intra în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York. Pentru mulți dintre pasageri, situația devenise destul de clară, motiv pentru care Brian a folosit acel moment pentru a-i transmite un ultim mesaj soției sale.

„Jules, sunt Brian. Ascultă. Sunt într-un avion care a fost deturnat. Dacă lucrurile nu merg bine, doar vreau să știi că te iubesc enorm. Vreau să-ți fie bine și să ai momente frumoase. La fel și părinților mei și tuturor vreau să le transmiți că îi iubesc. Te voi revedea când vei ajunge unde voi ajunge și eu. Pa, iubito. Sper să te sun.”

Voluntară la Muzeul Memorial 11 septembrie

În acel moment, Julie fiind profesoară, era în timpul cursurilor. Soacra ei a luat imediat legătura cu ea pentru a o anunța ca Brian se află într-unul dintre avioanele deturnate. Însă Julie nu aflase de mesajul său până nu a ajuns acasă.

În acel moment, Brian și alte aproape 3.000 de persoane fuseseră ucise în atentatele din 11 septembrie. În 2002, Julie a decis să ofere publicului mesajul lui Brian Sweeney pentru a susține și celelalte familii îndurerate.

După tragica moarte a lui Brian, Julie s-a recăsătorit, are doi copii și este voluntară la Muzeul Memorial 11 septembrie din New York, unde ia contact cu supraviețuitorii și lucrează pentru a păstra vie memoria lui Brian. „ De tot ce aveam nevoie în acel moment era acel mesaj pe care Brian mi l-a lăsat”, a spus Julie.

Registration

Aici iti poti reseta parola