Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Medicul nebun și cele peste 60 de crime ale sale
Articole online

Medicul nebun și cele peste 60 de crime ale sale

Născut pe 17 ianuarie 1897 în Auxerre, Marcel André Henri Félix Petiot a fost un medic francez și criminal în serie.

Pe lângă cele găsite în subsol, rămășițe umane au fost găsite și într-o groapă de var nestins din curtea din spate și într-un sac de pânză.

În casă, au fost găsite suficiente părți umane pentru cel puțin zece victime. De asemenea, împrăștiate în proprietatea lui Petiot erau valizele, îmbrăcămintea și bunurile victimelor sale.

Presa a făcut un circ imens, știrile ajungând în Elveția, Belgia și Scandinavia.

Capturarea

Șapte luni de la intervenția poliției și pompierilor, Petiot s-a ascuns la prieteni, susținând că Gestapo îl vâna pentru că a ucis germani și informatori.

În cele din urmă s-a mutat la un pacient, Georges Redouté, și-a lăsat barba să crească și a adoptat diverse pseudonime.

În timpul eliberării Parisului din 1944, Petiot a adoptat numele „Henri Valeri” și s-a alăturat Forțelor Interne Franceze (FFI).

A devenit căpitan responsabil de contraspionaj și de interogatoriile luate prizonierilor.

Când ziarul Resistance a publicat un articol despre Petiot, avocatul care-l apărase în cazul narcoticelor din 1942 a primit o scrisoare în care clientul său fugar pretindea că acuzațiile publicate erau simple minciuni.

Acest lucru a dat poliției un indiciu că Petiot era încă la Paris.

Căutarea a început din nou – cu „Henri Valeri” printre cei care au fost trimiși să-l găsească.

În cele din urmă, la 31 octombrie, Petiot a fost recunoscut într-o stație de metrou din Paris și arestat.

Printre bunurile sale se numărau un pistol, 31.700 de franci și 50 de seturi de documente de identitate.

Procesul și sentința

Petiot a fost închis în închisoarea La Santé. El a susținut că este nevinovat și că a ucis doar dușmani ai Franței.

A spus că a descoperit teancul de cadavre în 21 Rue le Sueur în februarie 1944, dar a presupus că erau colaboratori uciși de membrii „rețelei” sale de rezistență.

Cu toate acestea, poliția a constatat că Petiot nu avea prieteni în niciunul dintre grupurile majore de rezistență.

Unele dintre grupurile de rezistență despre care a vorbit nu au existat niciodată și nu a existat nicio dovadă pentru vreun lucru dintre cele care le pretindea.

Procurorii l-au acuzat în cele din urmă de cel puțin 27 de crime pentru profit. Estimarea câștigurilor sale a fost de 200 de milioane de franci.

A fost judecat la 19 martie 1946, fiind confruntat cu 135 de acuzații penale. René Floriot l-a apărat împotriva unei echipe formate din procurori de stat și doisprezece avocați civili angajați de rudele victimelor.

Petiot i-a batjocorit pe avocații procuraturii și a susținut că diferite victime au fost colaboratori sau agenți dubli sau că oamenii dispăruți erau în viață și bine mersi în America de Sud sub nume noi.

El a recunoscut că a ucis doar 19 din cele 27 de victime găsite în casa sa și a susținut că sunt germani și colaboratori – parte dintr-un total de 63 de „dușmani” uciși.

Floriot a încercat să-l înfățișeze pe Petiot ca un erou al Rezistenței, dar judecătorii și jurații nu au fost impresionați.

Clientul său fost condamnat la maorte pentru 26 de crime.

La 25 mai 1946, Petiot a fost decapitat, după o amânare de câteva zile din cauza unei probleme tehnice la mecanismul de cădere al ghilotinei.

Pagini: 1 2 3 4

Registration

Aici iti poti reseta parola