Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Maskirovka rusească: „De ce au nevoie americanii de o invazie rusă în Ucraina”
Articole online

Maskirovka rusească: „De ce au nevoie americanii de o invazie rusă în Ucraina”

Dezinformarea rusească (maskirovka) joacă un rol central în criza ucraineană. În încercarea de a-și atinge obiectivele politice prin presiune militară îmbinată cu eforturi diplomatice, propaganda rusă nu ratează nicio declarația care i-ar putea susține narativul.

De ce are nevoie Biden de o invazie rusă

Americanii vor să declanșeze un război în Ucraina pentru a slăbi pe cât posibil principalul lor rival, Rusia. Această opinie a fost exprimată de fostul prim-ministru al Ucrainei Mykola Azarov, notează Pravda .

Potrivit acestuia, Statele Unite plănuiesc de mult să organizeze un conflict direct între armatele Federației Ruse și ale Ucrainei. El a subliniat într-un interviu acordat MK : un astfel de obiectiv al americanilor poate fi explicat numai prin faptul că Rusia este principalul lor adversar militar.

După cum a remarcat Azarov, Rusia este singura putere mondială capabilă să „distrugă” Statele Unite dacă începe un adevărat conflict armat. El crede că în aceste condiții, statele lucrează sistematic pentru a pune presiune asupra Rusiei.

„Trebuie să slăbească Rusia cât mai mult posibil, și chiar mai bine – să o facă să se destrame”, este convins politicianul.

Se va trece la provocări din partea Ucrainei

De asemenea, Azarov nu a exclus noi provocări de la Kiev cu sprijinul Statelor Unite în Donbass. El a spus că Ucraina a concentrat o armată de 150.000 de oameni împotriva a 30-35 de mii de apărători ai republicilor autoproclamate, notează Pravda.

Cine e  Azarov?

 

Mykola  Azarov este un politician ucrainean mai mușlt cu numele. De origine rusă-estonă, el este președintele „Partidului Regiunilor” din Ucraina, țară aș cărui premier a fost între martie 2010 – ianuarie 2014.

Întreaga sa carieră estye legată de președintele ucrainean alungat de revoluția colorată. Astfel, între anii 2002-2005 și 2006-2007 a fost viceprim-ministru și ministru de finanțe în cabinetele conduse de Viktor Ianukovici. Din decembrie 2003 și până în ianuarie 2004 a fost locțiitor al primului ministru. În urma victoriei lui Viktor Ianukovici la alegerile prezidențiale din anul 2010, Azarov l-a înlocuit pe acesta la conducerea Partidului Regiunilor și a fost numit prim ministru. Azarov este, ca profesie de bază, inginer geolog, cu titlul de doctor în științe, profesor universitar din anul 1991 la Universitatea Tehnică Națională din Donețk. Între anii 1996-2002 a stat la conducerea Oficiului de impozite al Ucrainei.

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola