Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Marți 29 iunie 2021 – Vremea în România
Articole online

Marți 29 iunie 2021 – Vremea în România

În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și local în Dobrogea, sudul Moldovei și vestul Transilvaniei, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și, mai ales după-amiaza și seara, local la deal și la munte și izolat în restul teritoriului, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat și sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în estul Transilvaniei și 24…26 de grade în Dealurile de Vest.

Presiunea atmosferică va scădea ușor.

În București

Vremea va deveni călduroasă, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar disconfortul termic se va accentua, astfel încât la amiază indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade. Presiunea atmosferică va scădea ușor.

Pe litoral

Vremea va fi caldă, iar disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi variabil cu unele înnorări ziua, când, trecător vor fi posibile averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 27 de grade, iar cele minime între 20 și 22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 22….24 de grade.

Registration

Aici iti poti reseta parola