Evenimentul Istoric > Articole online > Marți 18 Mai 2021 – Vremea în România
Articole online

Marți 18 Mai 2021 – Vremea în România

Vremea va fi vântoasă, iar în nordul şi centrul ţãrii va fi rece pentru aceastã datã.

Cu precãdere pe parcursul zilei, în majoritatea zonelor, vântul va prezenta intensificãri susţinute şi cu viteze mai mari la munte, în special în zona înaltã, unde rafalele vor depãşi 70…90 km/h, dar şi în sudul, centrul şi estul teritoriului, în general, cu viteze de 50…60 km/h.

Înnorãrile vor fi persistente şi, îndeosebi în prima parte a intervalului, va ploua mai ales sub formã de aversã şi izolat se vor semnala descãrcãri electrice, în Maramureş, Crişana, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi în jumãtatea de nord a Moldovei, precum şi în zonele de munte.

Vor fi posibile cãderi de grindinã, iar cantitãţile de apã vor depãşi local 15…20 l/mp.

La munte, la peste 1800 m altitudine, vor fi şi precipitaţii mixte. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorãri, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud-est.

Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade în Maramureş şi 25 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 14 grade.

În București, vremea va fi vântoasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri în cursul zilei când viteza la rafalã va atinge 50…55 km/h.

Temperatura maximã va fi de 23…24 de grade, iar cea minimã de 8…10 grade.

 

Sursa: stirimeteo.com

Registration

Aici iti poti reseta parola