Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Marile iubiri ale lui Bob Dylan, acuzat în 2021 că a agresat sexual o fetiță în 1965
Articole online

Marile iubiri ale lui Bob Dylan, acuzat în 2021 că a agresat sexual o fetiță în 1965

Un purtător de cuvânt al lui Dylan, în prezent în vârstă de 80 de ani, a declarat că acuzaţiile sunt false.

„Reclamaţia care se referă la fapte vechi de 56 de ani este neadevărată şi va fi viguros combătută”, a spus purtătorul de cuvânt.

Într-un proces civil intentat vineri la Curtea Supremă din New York, femeia, identificată doar cu iniţialele J.C., a declarat că Dylan a abuzat-o sexual în apartamentul său din New York timp de şase săptămâni, în aprilie şi mai 1965, „lăsând-o cu traume emoţionale până în ziua de azi”.

Dylan, care avea în jur de 25 de ani la momentul faptelor, „a abuzat de statutul său de muzician pentru a-i furniza alcool şi droguri lui J.C. şi pentru a o agresa sexual în mai multe rânduri”, se arată în plângere, în care se precizează că Bob Dylan ar fi ameninţat-o fizic pe tânără, potrivit Agerpres.

Valoarea daunelor solicitate nu este specificată în plângere.

Unele dintre presupusele agresiuni ar fi avut loc în apartamentul lui Bob Dylan din New York, la celebrul Hotel Chelsea, potrivit plângerii.

Plângerea a fost depusă cu o zi înainte de termenul limită prevăzut de o lege a statului New York, care le permite victimelor abuzurilor sexuale să-şi dea în judecată presupuşii agresori, indiferent de momentul în care ar fi fost comisă fapta.

Premiul Nobel

Laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 2016 pentru „crearea unor noi modalităţi de exprimare poetică în cadrul marii tradiţii a cântecului American”, Bob Dylan este considerat cel mai mare cantautor din toate timpurile.

Printre cele mai faimoase cântece ale sale se numără Blowin’ in the Wind, The Times They Are a-Changin şi Like a Rolling Stone.

Artistul, în vârstă de 80 de ani, a apărut pe scena folk din New York la începutul anilor 1960 şi a vândut peste 125 de milioane de albume în întreaga lume.

Robert Allen Zimmerman

Bob Dylan s-a născut ca Robert Allen Zimmerman la Spitalul St. Mary la 24 mai 1941, în Duluth, Minnesota, și a crescut în Hibbing, Minnesota.

Bunicii paterni ai lui Dylan, Anna Kirghiz și Zigman Zimmerman, au emigrat din Odessa în Statele Unite, în urma pogromurilor din Imperiul Rus împotriva evreilor din 1905.

Bunicii săi materni, Florence și Ben Stone, erau evrei lituanieni care au ajuns în Statele Unite în 1902.

 În autobiografia sa, Cronici: volumul unu, Dylan a scris că familia bunicii sale paterne era originară din districtul Kağızman din provincia Kars din nord-estul Turciei.

Tatăl lui Dylan, Abram Zimmerman, și mama sa Beatrice „Beatty” Stone făceau parte dintr-o comunitate evreiască mică, dar unită.

Au locuit în Duluth până când Dylan a împlinit șase ani, când tatăl său a contractat poliomielită și familia s-a întors în orașul natal al mamei sale, Hibbing, unde au locuit pentru restul copilăriei lui Dylan, iar tatăl său și unchii paterni conduceau un magazin de mobilă și electrocasnice.

Relațiile romantice

Prima relație serioasă a lui Dylan a fost cu artista Suze Rotolo, fiica unor membri ai Partidului Comunist din SUA.

Potrivit lui Dylan, „A fost cel mai erotic lucru pe care l-am văzut vreodată… Aerul s-a umplut brusc de frunze de bananier. Am început să vorbim și capul meu a început să se rotească”.

Rotolo a fost fotografiată la braț cu Dylan pe coperta albumului său The Freewheelin Bob Dylan.

Criticii au legat-o pe Rotolo de câteva dintre melodiile timpurii de dragoste ale lui Dylan. Relația s-a încheiat în 1964.

 În 2008, Rotolo a publicat un articol despre viața ei în Greenwich Village și relația cu Dylan din anii 1960.

Joan Baez

Când Joan Baez l-a întâlnit pentru prima dată pe Dylan în aprilie 1961, ea lansase deja primul său album și era aclamată drept „Regina poporului”.

 Când l-a auzit pe Dylan interpretând cântecul „With God on Our Side”, Baez a spus mai târziu: „Niciodată nu am crezut că ceva atât de puternic ar putea ieși din acea mică broască”.

În iulie 1963, Baez l-a invitat ​​pe Dylan să i se alăture pe scenă la Newport Folk Festival.  

Până la turneul lui Dylan din 1965 în Marea Britanie, relația lor romantică începuse să se dezlănțuie, așa cum este surprinsă în filmul documentar Dont Look Back.

Mai târziu, Baez a făcut un turneu cu în 1975–76. Dylan și Baez au călătorit din nou împreună în 1984, cu Carlos Santana.

Baez și-a reamintit relația cu Dylan în filmul documentar al lui Martin Scorsese No Direction Home (2005). A scris despre Dylan în două autobiografii – admirativ în Daybreak (1968) și mai puțin admirativ în And A Voice to Sing With (1987).

Baez a descris relația cu Dylan în piesa ei „Diamonds & Rust”, în care a făcut „un portret acut” al lui Dylan.

Sara Lownds

Dylan s-a căsătorit cu Sara Lownds, care lucrase ca model și secretară la Drew Associates, pe 22 noiembrie 1965.

Primul lor copil, Jesse Byron Dylan, s-a născut la 6 ianuarie 1966 și au mai avut încă trei: Anna Lea (născută la 11 iulie 1967), Samuel Isaac Abram (născut la 30 iulie 1968) și Jakob Luke (născut în decembrie 9, 1969).

Dylan a adoptat-o ​​și pe fiica Sarei dintr-o căsătorie anterioară, Maria Lownds (mai târziu Dylan, născută la 21 octombrie 1961).

Sara Dylan a jucat rolul Clarei în filmul lui Dylan „Renaldo și Clara” (1978). Bob și Sara Dylan au divorțat pe 29 iunie 1977.

Carolyn Dennis

Dylan și cântăreața sa de acompanient Carolyn Dennis au o fiică, Desiree Gabrielle Dennis-Dylan, născută la 31 ianuarie 1986.

S-au căsătorit pe 4 iunie 1986 și au divorțat în octombrie 1992. Căsătoria și copilul lor au rămas un secret atent păzit până la publicarea biografiei lui Howard Sounes Down „The Life of Bob Dylan”, în 2001.

Acasă

Când nu face turnee, se crede că Dylan trăiește în principal în Point Dume, un promontoriu de pe coasta Malibu, California, deși deține proprietăți în întreaga lume.

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola