Evenimentul Istoric > Articole online > ”Maria, Inima României”, cel mai bun documentar istoric
Articole online

”Maria, Inima României”, cel mai bun documentar istoric

”Maria, Inima României” a fost subiectul mai multor materiale în Evenimentul Istoric, încă de la lansarea sa.

Documentarul este o producție independentă Chainsaw Film Productions, John Florescu producator executiv, Trevor Poots scenariu și regia, Dan Draghicescu producator asociat, Viorel Chesaru senior producer.

Foto: Viorel Chesaru și Dan drăghicescu

Ultimii doi, Drăghicescu și Chesaru fiind cei care au ridicat premiul oferit de profesorul universitar Laurențiu Damian, de la Universitatea de Teatru și Film I.L.Caragiale. Filmul a primit și un premiu special de la Uniunea Cineaștilor din România. Ceremonia de premiere a avut loc la Cinema Union, sâmbătă, 30 noiembrie.

Întrebat anul trecut de Evenimentul Istoric de ce a ales să-i dedice un film Reginei Maria, soția Regelui Ferdinand Întregitorul, John Florescu a spus: ” Pentru că România are un erou care a fost aproape uitat, sau cel puțin nu a fost pe deplin înțeles. Am ales-o pentru că era anul Centenar, o aniversare, pentru că a fost privită mai mult ca o soră medicală, care a ajutat răniții din război. A demonstrat curaj și merită mult respect, recunoaștere, și am descoperit că românii nici măcar nu știau că era născută în Anglia.”

Foto: Trofeul IPIFF 2019

Filmul se remarcă prin imaginile de epocă, fotografii și filmări, colorizate.

Foto: Imaginea din deschidere este un portret al Reginei Maria, refăcut de un alt maestru al colorizării, Florin Roștariu.

Registration

Aici iti poti reseta parola