Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Magnatul filmelor deocheate vrea să pună mâna pe Ungaria
Articole online

Magnatul filmelor deocheate vrea să pună mâna pe Ungaria

Sigur știe să se poarte cu politica. Are mare experiență

Gattyán, care are o o avere netă de 280 de miliarde forinți (0,866 miliarde de euro), a anunțat recent că își va transforma mișcarea pe care a constituit-o în noiembrie într-un partid numit Mișcarea Soluției (Megoldás Mozgalom) pentru alegerile din 2022.
Magnatul și-a câștigat avere cu site-ul de streaming pentru adulți LiveJasmin. Acum e gata, însă, să se devoteze Ungariei și spune că scopul său este schimbarea guvernului. Gattyánconsideră că cele mai importante partide de opoziție din Ungaria, care s-au unit împotriva guvernării Fidesz pentru alegerile de anul viitor, nu au puterea de a reuși.

Anunțul lui Gattyán nu a fost o surpriză. El a mai vorbit anterior despre ambițiile sale politice, dar nu a oferit niciodată prea multe detalii. De altfel, singura promisiune oarecum tangibilă a omului de afaceri este revoluția digitală a sistemelor de sănătate, educație, dar și a guvernului Ungariei.

Opoziția unită crede că Gattyán servește intereselor lui Viktor Orbán

Mai multe voci din opoziția unită a Ungariei consideră că potențiala intrare a lui Gattyán în competiția electorală ajută partidul de guvernământ Fidesz.
În mod ciudat, nu există încă nicio urmă de înregistrare a noului partid al lui György Gattyán, relatează RTL News. Cum până la alegeri a mai rămas foarte puțin timp, e posibil ca noul partid să nu poată candida.

„Putem depăși Fidesz doar cu colaborarea deplină a opoziției”, a declarat anterior Péter Márki-Zay, candidatul comun al opoziției pentru poziția de prim-ministru. „Orice acțiune care are ca scop dezbinarea opoziției servește intereselor Fidesz”, a adăugat el.
La rândul săum in alt lider al opoziției, Gergely Karácsony, primarul Budapestei, a declarat că ambițiile politice ale omului de afaceri vin direct din mintea șefului de comunicare și campanie al guvernului Fidesz, Antal Rogán.
Ca răspuns la acuzații, miliardarul a spus că nu poate fi șantajat sau mituit, scrie Hungary Today.

Registration

Aici iti poti reseta parola