Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Mafia marocană vrea să-l lichideze pe premierul unei țări UE.
Articole online

Mafia marocană vrea să-l lichideze pe premierul unei țări UE.

Olanda, sub teroarea mafiei marocane

 

Acum pe lista asasinilor mafiei nord africane se află premierul olandez. Poliția din Țările de Jos a ridicat nivelul de protecție în jurul primului ministru Mark Rutte în ultimele săptămâni, temându-se că acesta este ținta unui atac al mafiei marocane a drogurilor.
Serviciile de securitate au primit informații detaliate despre un atac planificat sau chiar o răpire prim ministrului. „Sunt luați foarte în serios”, au anunțat mai multe publicații olandeze.

La început, mafioții s-au ocupat fr traficul de hașiș din Maroc. Apoi, însă, „Mocro-Maffia” a devenit un jucător cheie în transportul și vânzarea de cocaină în Țările de Jos, apoi în Belgia prin anii 2010.
Acest grup infracțional, care e responsabil pentru „o duzină” de asasinate împotriva unor politicieni și jurnaliști, are motto-ul „Wie praat, die gaat” („Cine vorbește va muri”).

Asasinate pe bandă rulantă

Amenințarea împotriva premierului olandez Mark Rutte vine în urma angajamentului guvernului de a porni un război împotriva crimei organizate în urma asasinării, în iulie 2021, a unui jurnalist de investigații.
Peter R. de Vries a murit a fost împușcat de cinci ori în cap și piept pe o stradă aglomerată din centrul Amsterdamului. De atunci, în Olanda s-a instaurat panica. Autoritățile au luat măsuri de protecție a avocaților, magistraților, jurnaliștilor, funcționarilor publici și a familiilor acestora.

Moartea lui Peter R. de Vries a reaprins dezbaterea asupra locului crimei organizate și al traficului de droguri în societatea olandeză, deoarece țara se confruntă acum cu o criminalitate de proporții legată de droguri.

În 2019, „Mocro-Maffia” a fost implicată în asasinarea lui Derk Wiersum, un avocat din Amsterdam specializat în crimă organizată și rețele de trafic de droguri. Clientul său Nabil B., un mafiot pocăit al cărui frate a fost ucis în 2018, a oferit poliției informații cheie despre șeful mafiei marocane Ridouan Taghi, în schimbul unei reduceri de pedeapsă, notează France Info.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola