Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Macron, acuzat că a „lustruit” cizmele lui Putin. UE are „genunchii slabi” și se înclină în fața tuturor
Articole online

Macron, acuzat că a „lustruit” cizmele lui Putin. UE are „genunchii slabi” și se înclină în fața tuturor

Presa britanică, extrem de războinică în ce privește conflictul dion Ucraina, a declșanșat tir de acuzații fără precedent lșa adresa președintelui francez și a altor lideri din UE

Macron, bătaia de joc a presei britanice

 

Nile Gardiner, fost consilier al doamnei de fier a politicii britanice Margaret Thatcher, susține că Emmanuel Macron a fost chemat la Moscova pentru că „să se apropie de Putin”. Gardiner a criticat și încercările UE de a „liniști” Kremlinul în ceea ce privește Ucraina, considerând că liderii eruropemi au „genunchii slabi” și se ploconesc în fața Țarului.

UE asta știe să facă

„China funcționează de fapt ca cea mai mare putere imperială din lume astăzi și, spre deosebire de Imperiul Britanic, Imperiul Chinez nu este deloc un imperiu binevoitor.
Chinezii practic exploatează țări din Commonwealth pentru propriile lor interese economice, desigur, iar China își îndreaptă atacul asupra Marii Britanii, deoarece, spre deosebire de partenerii noștri europeni din Franța, Germania și de la Bruxelles, britanicii se opun cu fermitate intereselor chineze.
Priviți la ceea ce fac britanicii în Hong Kong, de exemplu, la britanicii care se opun Chinei în Marea Chinei de Sud și pe scena internațională.
Dacă te uiți, însă, la recentul acord de investiții al UE cu Beijingul, este un act suprem de liniște și este ceea ce fac cel mai bine europenii. Se înclină în fața oamenilor care conduc Rusia și China.
De asemenea, vedem că pe frontul Ucrainei, Emmanuel Macron se ăndreaptă spre Putin și, practic, îi lustruiește ghetele în problema Ucrainei”.

 

Macron e mulțumit de rezultate, nu și președintelew Ucrainei

Emmanuel Macron din Franța a călătorit la Moscova într-o încercare de a acționa ca mediator între Rusia, SUA și NATO, dar nu a reușit să facă progrese cu Putin. La întoarcere, președintele Macron a apărat rezultatele discuțiilor sale de la Moscova, deși practic acestea n-au adus niciun fel de rezultate.
El le-a spus reporterilor că nu s-a așteptat niciodată „o secundă” ca Putin să facă concesii.

„Această hotărâre comună este singura modalitate care ne permite să menținem pacea, singura modalitate de a crea o soluție politică viabilă”, a declarat Macron într-o conferință de presă comună cu președintele ucrainean Zelenski.
„Calmul… este esențial din partea tuturor părților, atât în cuvinte. cât și și în fapte”, a adăugat Macron.

El l-a lăudat pe președintele Zelenski pentru „sângele rece pe care îl arătați și pe care îl arată poporul ucrainean, în fața presiunii militare asupra granițelor voastre și asupra țării dumneavoastră”.

Domnul Zelenskiy, la rândul său, a spus clar că este sceptic față de orice asigurări pe care Macron le-a primit de la Putin.

„Nu prea am încredere în cuvinte, cred că fiecare politician poate fi transparent luând măsuri concrete”, a spus liderul ucrainean. potrivit Daily Express.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola