Evenimentul Istoric > Articole online > M.S. Margareta: Regele Mihai, tatăl meu, singur alături de Armata lui, a schimbat destinul unui continent întreg
Articole online

M.S. Margareta: Regele Mihai, tatăl meu, singur alături de Armata lui, a schimbat destinul unui continent întreg

Regele Mihai, cel care „a schimbat destinul unui continent întreg la 23 August 1944″, a fost toată viaţa alături de români, spune Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, în preajma împlinirii a 75 de ani de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

„Regele Mihai, tatăl meu, singur alături de Armata lui, a schimbat destinul unui continent întreg, la 23 August 1944. El a întors armele de partea aliaţilor în cel de Al Doilea Război Mondial.

Avea atunci 22 de ani. Apoi, el a rezistat în faţa comuniştilor timp de 50 de ani.

Acest om a supravieţuit duşmanilor lui şi a ieşit victorios în lupta cu destinul.

Acum, la 75 de ani de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, să nu uităm că Regele Mihai a fost toată viaţa lui alături de români”, afirmă Majestatea Sa Margareta, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Familiei Regale.

Partea misterioasă a Regelui Mihai

Custodele Coroanei spune că Regele Mihai „a fost născut să iubească şi să muncească pentru România”.

„Eram copil atunci când am înţeles că există o parte din acest om care nu ne aparţine nouă, familiei, o parte misterioasă care se aşeza deasupra noastră.

Acest sentiment devenea evident când ne vorbea despre o ţară pe o iubea şi pe care o pierduse. Acest om a devenit rege la vârsta de 6 ani. El a fost născut să iubească şi să muncească pentru România.

Şi-a îndeplinit menirea în fiecare secundă a vieţii lui, chiar şi atunci când ţara era departe de el şi interzisă lui”, afirmă Custodele Coroanei.

„Regele care l-a păcălit pe Hitler”

În mesaj, Majestatea Sa aminteşte de documentarul „Războiul Regelui”: „Filmul ‘Războiul Regelui’ vine precum ploaia după o lungă secetă, după ani de propagandă comunistă şi necunoaştere, documentarul arată modestia, loialitatea şi curajul Regelui Mihai.

Era timpul ca acest film să apară. O dovedeşte şi felul în care este primit de oameni. Filmul are calităţi remarcabile: este documentat atent, are vivacitate, culoare, inedit şi este veridic şi convingător în fiecare clipă”.

History Channel Romania va prezenta, duminică, 10 mai, la ora 13,00, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, filmul documentar „Regele care l-a păcălit pe Hitler” (în original „Războiul Regelui”), realizat de Chainsaw Film Production în anul 2016.

Registration

Aici iti poti reseta parola