Evenimentul Istoric > Articole online > Luni 8 Februarie 2021 – Vremea în România
Articole online

Luni 8 Februarie 2021 – Vremea în România

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an în aproape toată ţara, exceptând extremitatea de nord-est, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între -1…0 grade în nordul Moldovei și 18 grade în sudul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 10 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Cerul va avea înnorări, iar aria ploilor -în general moderate cantitativ- va cuprinde majoritatea regiunilor; în Moldova vor predomina ploile şi local, în nordul regiunii, vor fi depuneri de polei.

În zona montană înaltă, iar în a doua parte a nopţii şi în nord-nord-vest precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În sudul teritoriului ploile vor avea caracter de aversă şi pe alocuri vor fi însoţite de descărcări electrice.

Vântul va sufla tare la munte, mai ales noaptea, cu rafale ce vor depăşi pe creste 90…100 km/h, viscolind şi spulberând zăpada; intensificări locale şi temporare vor fi şi în celelalte zone, cu viteze mai mari, în general de 50…60 km/h, în vest, în centru şi în sud-est.

Izolat şi trecător se va semnala ceaţă.

În Bucuresti, vremea se va încălzi semnificativ, astfel că temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua; vor fi mai ales averse şi vor fi posibile descărcări electrice.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, în special seara şi noaptea.

Sursa: stirimeteo.ro

Registration

Aici iti poti reseta parola