Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Lovitură de teatru în lumea BigTech. Toată lumea a înmărmurit!
Articole online

Lovitură de teatru în lumea BigTech. Toată lumea a înmărmurit!

Jack Dorsey renunță la Twitter

Jack Dorsey demisionează din funcția de directorul executiv laTwitter. Vestea, confirmată pe rețeaua de socializare, a făcut imediat să sară acțiunile pe Wall Street. Acțiunile Twitter au câștigat 11% la deschiderea tranzacțiilor, înainte de a se stabiliza la + 5%.

Jack Dorsey va fi înlocuit de directorul tehnic al grupului, Parag Agrawal. „Am decis să renunț la Twitter pentru că eu cred că această companie este gata să taie legătura cu fondatorii săi”, a afirmat Jack Dorsey într-o declarație care marchează sfârșitul unei ere.
Pentru a marca ruperea totală de companie, Dorsey plănuiește să părăsească și consiliul de administrație în 2022 și nu va căuta să obțină un nou mandat la adunarea generală a grupului.

Jack Dorsey a avut o poziție atipică: a condus atât Twitter, cât și compania de plăți online Square, pe care a fondat-o în 2009. Acest management cu jumătate de normă a ridicat multe întrebări despre abilitățile lui Jack Dorsey de a-și îndeplini atribuțiile, scrie Le Figaro.

Twitter e o foță printre giganții internetului

În timp ce Jack Dorsey iese din scenă, Twitter rămâne cu un portofoliu de 211 milioane de utilizatori zilnici despre care se spune că sunt „monetizabili”, adică se poate obține profit de pe urma lor. Cel puțin prin reclamele postate pe platformă, dacă nu și în alte moduri.

https://www.lefigaro.fr/secteur/high-tech/jack-dorsey-pourrait-demissionner-de-twitter-20211129

Registration

Aici iti poti reseta parola