Evenimentul Istoric > Articole online > Logodnicii care au ales călugăria, dar s-au reîntâlnit să moară împreună întru Hristos
Articole online

Logodnicii care au ales călugăria, dar s-au reîntâlnit să moară împreună întru Hristos

S-au născut în cetatea Emesiei, din Fenicia. Levchipia, mama lui Galaction, stearpă din fire, a rămas însărcinată după ce a primit Sfântul Botez.

Ea a trecut la cele veșnice când Galaction a împlinit vârsta pentru căsătorie. După nașterea lui Galaction, a primit botezul și tatăl sau.

Acesta l-a logodit cu Epistimi, o fată păgână. Deși Galaction nu a dorit căsătoria, a reușit să o convingă pe Epistimi că trebuie să se boteze și împreună, au ales calea călugăriei.

Nu au mai ieșit din mănăstirile lor și nu s-au mai văzut unul cu celălalt decât înaintea morții lor mucenicești.

În timpul persecuției împotriva creștinilor, Galaction a fost adus înaintea tribunalului și biciuit pentru credință să în Hristos.

Când Epistimi a aflat că logodnicul ei, Galaction, este în chinuri, a alergat la el și l-a implorat să o primească și pe ea în împărtășirea de chinuri pentru Domnul.

Plângând pentru biciuirea lui Galaction, tortionarii au biciuit-o și pe ea sălbatic. După alte chinuri, aceștia le-au tăiat mâinile, picioarele și apoi capetele.

 

Sursa: calendarortodox.ro

Registration

Aici iti poti reseta parola