Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Liniile roșii ale Chinei. America va plăti un „preț insuportabil”
Articole online

Liniile roșii ale Chinei. America va plăti un „preț insuportabil”

Beijingul trece la amenințări fățișe

Într-un interviu la televiziunea națională, Beijingul a acuzat Washingtonul că încurajează „independența” Taiwanului. „Statele Unite provoacă în mod constant noi incidente pentru a afecta relațiile dintre cele două țări”. Șeful diplomației chineze a avertizat, în aceste context, Statele Unite că vor fi nevoite să plătească „un preț insuportabil” pentru sprijinul pe care-l acordă Taiwanului. Mai mult, ministrul chinez de externe a avertizat joi (30 decembrie), Taiwanul că se confruntă cu „o situație extrem de periculoasă”.

În interviul acordat televiziunii naționale și New China Agency, Wang Yi a acuzat Washingtonul că încurajează „independența” față de Taiwan, o insulă pe care Beijingul o consideră o provincie rebelă, deși aceasta este practic sepăarată de Republica Populară Chineză încă din 1949. „Acest lucru nu va plasa numai Taiwanul într-o situaţie extrem de periculoasă, dar va pune şi Statele Unite în situația de a plăti un preţ insuportabil”, a avertizat reprezentantul Partidului Comunist Chinez.

China se concentrează pe izolarea Taiwanului

Regimul comunist de la Beijingnu a exclus niciodată ipoteza folosirii forței pentru a-și impune suveranitatea asupra Taiwanului, Mai mult în ultimele luni a sporit incursiunile aeriene în zona insulei. Washingtonul, la rândul său, și-a continuat sprijinul pentru înarmarea trupelor guvernului de la Taipei și a trimis acolo înalți oficiali, spre supărarea Beijingului, care interzice orice contact oficial între insulă și guvernele cu care întreține relații diplomatice, notează Le Figaro.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola