Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Liniile roșii ale Chinei. America va plăti un „preț insuportabil”
Articole online

Liniile roșii ale Chinei. America va plăti un „preț insuportabil”

Ministrul chinez de externe Wang Yi a acuzat Statele Unite că folosesc „drepturile omului și democrația pentru a calomnia și a izola China”

Beijingul trece la amenințări fățișe

Într-un interviu la televiziunea națională, Beijingul a acuzat Washingtonul că încurajează „independența” Taiwanului. „Statele Unite provoacă în mod constant noi incidente pentru a afecta relațiile dintre cele două țări”. Șeful diplomației chineze a avertizat, în aceste context, Statele Unite că vor fi nevoite să plătească „un preț insuportabil” pentru sprijinul pe care-l acordă Taiwanului. Mai mult, ministrul chinez de externe a avertizat joi (30 decembrie), Taiwanul că se confruntă cu „o situație extrem de periculoasă”.

În interviul acordat televiziunii naționale și New China Agency, Wang Yi a acuzat Washingtonul că încurajează „independența” față de Taiwan, o insulă pe care Beijingul o consideră o provincie rebelă, deși aceasta este practic sepăarată de Republica Populară Chineză încă din 1949. „Acest lucru nu va plasa numai Taiwanul într-o situaţie extrem de periculoasă, dar va pune şi Statele Unite în situația de a plăti un preţ insuportabil”, a avertizat reprezentantul Partidului Comunist Chinez.

China se concentrează pe izolarea Taiwanului

Regimul comunist de la Beijingnu a exclus niciodată ipoteza folosirii forței pentru a-și impune suveranitatea asupra Taiwanului, Mai mult în ultimele luni a sporit incursiunile aeriene în zona insulei. Washingtonul, la rândul său, și-a continuat sprijinul pentru înarmarea trupelor guvernului de la Taipei și a trimis acolo înalți oficiali, spre supărarea Beijingului, care interzice orice contact oficial între insulă și guvernele cu care întreține relații diplomatice, notează Le Figaro.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA