Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Lilian Franklin Cross povestește cum i-a salvat viața președintelui Roosevelt
Articole online

Lilian Franklin Cross povestește cum i-a salvat viața președintelui Roosevelt

Am apucat cu toată puterea pumnul păros şi l-am dat într-o parte, tocmai în clipa în care simţeam că omul apasă din nou pe trăgaci. În străduinţa mea de a întoarce ţeava revolverului, mi-am pierdut echilibrul şi era să cad.

Am avut apoi un fel de amețeală şi am asistat la o învălmăşeală groaznică, oamenii năvălind asupra criminalului, care mai ţinea revolverul în mână.

Când mi-am revenit, am privit la asasin şi am recunoscut într-însul pe unul din cei doi oameni, care ore în tregi s-au tot înghesuit în noi, spre a ne lua locurile.

Cred că primarul Cermack şi d-na G ill au fost răniţi de primele gloanţe, căci celelalte trei, pe care le-a tras după ce i-am apucat mâna, s-au pierdut în aer”, declara la poliție Lilian Franklin Cross.

La început, Zangara a fost condamnat la închisoare pe 80 ani, dar după ce primarul Cermack a murit, a fost condamnat la moarte şi electrocutat. Complicele lui a rămas nedescoperit.

Cât priveşte pe doamna Cross, a primit o scrisoare de mulţumire din partea preşedintelui Roosevelt şi i s-a dat Medalia Congresului.

Citește și Președintele Roosevelt l-a salvat de la linșaj pe cel care a vrut să-l asasineze

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola