Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Liderul URSS face o criză că nu poate vizita Disneyland
Articole online

Liderul URSS face o criză că nu poate vizita Disneyland

Incidentul a fost punctul culminant al zilei de 19 septembrie 1959, petrecută de Hrușciov în Los Angeles, una marcată atât de frivolitate, cât și de tensiune.

Hrușciov a sosit în Statele Unite pe 15 septembrie pentru o vizită prelungită și o întâlnire cu președintele Dwight D. Eisenhower.

Liderul sovietic și-a exprimat dorința de a vedea Hollywoodul, unde i-a fost organizată o vizită.

Pe 19 septembrie, Hrușciov și soția sa au ajuns la Los Angeles. Ziua a început destul de plăcut, cu un tur al studiourilor Twentieth Century Fox de la Hollywood.

Liderul sovietic a fost dus pe platoul pentru filmul „Can-Can” și a fost imediat înconjurat de distribuția filmului, inclusiv Shirley MacLaine și Juliet Prowse.

MacLaine l-a salutat pe Hrușciov într-o rusă stricată și apoi a încercat să-l atragă într-un dans improvizat.

Hrușciov a refuzat și apoi a stat în picioare în timp ce membrii distribuției au interpretat o scenă din film.

Frank Sinatra a fost adus pentru a servi ca maestru de ceremonii neoficial pentru vizită, iar mai târziu a luat masa cu un Hrușciov evident încântat.

Anticomunistul Skouras

Lucrurile au început să se încurce când președintele Twentieth Century Fox, Spyros P. Skouras, l-a prezentat pe Hrușciov la Primăria din Los Angeles.

Aproape imediat, Skouras, care era un anticomunist înflăcărat, l-a iritat pe Hrușciov făcând referire la faimoasa declarație a liderului sovietic că Rusia va „îngropa” capitalismul.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola