Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Legenda fantomei lui Abraham Lincoln care bântuie Casa Albă
Articole online

Legenda fantomei lui Abraham Lincoln care bântuie Casa Albă

Poveștile despre stafia prezidențială care rătăcește pe culoarele și prin sălile Casei Albe persistă de mai bine de un secol.

Pe 14 aprilie 1865, președintele Lincoln a fost împușcat de un simpatizant sudist, John Wilkes Booth, în ceafă, în timp ce asista la piesa „Vărul nostru american”, la teatrul Ford. A murit la ora 7.22, în dimineața următoare, 15 aprilie 1865.

Tragediile l-au urmărit pe Lincoln cu mult înainte de primul său mandat prezidențial. Mama sa mult-iubită, Nancy Hanks Lincoln a murit înainte ca fiul ei să împlinească vârsta de nouă ani.

Atunci când prima iubire a lui Lincoln, Ann Rutledge, a murit de febră tifoidă, a căzut într-o stare de melancolie, care poate a condus la depresia emoțională de mai târziu.

În 1842, la vârsta de 33 de ani, Lincoln s-a căsătorit cu Mary Todd, însă mariajul nu a fost unul foarte fericit. Mary avea o mare credință în supranatural. Deși el a privit întotdeauna cu scepticism această credință, ea a sfârșit prin a-și determina soțul să devină interesat de spiritism.

Soții Lincoln au avut patru fii, însă numai Robert Todd a ajuns la vârsta maturității.

Edward a murit la vârsta de patru ani, iar tânărul Willie a murit de pojar în timpul primului mandat al tatălui său, la vârsta de 12 ani. Tad a murit la vârsta de 18 ani, după moartea tatălui.

Lincoln a fost devastat de moartea lui Willie și vizita deseori mormântul acestuia. Rămânea acolo ore în șir, plângând amar.

La dorința doamnei Lincoln, au început să fie organizate ședințe de spiritism la Casa Albă, cu speranța comunicării fiilor morți.

Rezultatele acestor ședințe nu au fost în întregime satisfăcătoare, și se crede că președintele a participat la două dintre ele.

Liz Carpenter, secretara de presă a lui Lady Bird Johnson (soția lui Lyndon Johnson, i-a declarat ziaristului John Alexander că doamna Johnson credea că a simțit prezența lui Lincoln într-o seară de primăvară în timp ce se uita la televizor despre o emisiune despre moartea acestuia.

A remarcat o placă pe care nu o mai văzuse până atunci atârnând deasupra căminului, menționând importanța lui Lincoln în acea cameră.

Doamna Johnson a mărturisit că a simțit o răceală ciudată și o senzație de disconfort.

Această senzație neplăcută a fost relatată și de alții.

Grace Coolidge, soția lui Calvin Coolidge, al 30-lea președinte, a fost prima persoană care a relatat că a văzut fantoma lui Abraham Lincoln.

A povestit că aceasta stătea la o fereastră a Biroului Oval, cu mâinile strânse la spate, privind spre Potomac, văzând poate acolo câmpul de bătălie însângerat de altădată.

Fantoma lui Lincoln a fost văzută frecvent în timpul administrației lui Franklin D. Roosevelt, când țara a traversat o criză economică devastatoare, apoi un război mondial.

Când regina Wilhelmine a Olandei a fost invitată la Casa Albă pentru o perioadă, a fost trezită într-o noapte de o lovitură în ușa camerei sale.

Crezând că ar putea fi vorba de un mesaj important, ea s-a sculat și a deschis ușa. Președintele Lincoln, cu joben pe cap, se afla pe culoar. Regina a leșinat. Când și-a revenit, apariția dispăruse.

Eleanor Roosevelt a folosit camera lui Lincoln ca birou. Deși a negat că a văzut fantoma președintelui, ea a recunoscut că i-a simțit prezența de fiecare dată când lucra până mai târziu. Simțea cum stă în spatele ei și privește peste umăr.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola