Evenimentul Istoric > Articole online > „Video-Lecție” pentru George Simion. Momente halucinante într-un studio de televiziune din Ucraina.
Articole online

„Video-Lecție” pentru George Simion. Momente halucinante într-un studio de televiziune din Ucraina.

Bătăia pe umăr cu care George Simion l-ar fi agresat pe ministrul Popescu au stârnit indignarea fecioarelor din presa românească. Nu departe de granițele României, disputele se rezolvă, însă, mult mai dur. Imaginile înregistrate într-un studio de televiziune din Ucraina fac înconjurul lumii.

Dispută în manieră ucraineană

Jurnalista Yevgenia Kironaki de la Antena 3 povestea la un moment dat într-un interviu că primul șoc cultural după ce s-a mutat din Ucraina în România a fost să vadă doi bărbați care se certau fără să se bată. În Ucraina, din câte se pare, cuvintele au un rol limitat într-o confruntare. După aceea se trece la alte argumente, mai ușor de înțeles de adversar. Asta s-a întâmplat și în confruntarea dintre parlamentarul Nestor Shufrych de la Platforma Opoziție – Pentru viață, partid pro-rus, și cunoscutul jurnalist Iuri Butusov (cel care a cerut de curând Moldovei și Ucrainei să declanșeze o blocadă a Transnistriei ).

Deși cei doi se aflau într-un studio de televiziune, lucrurile au degenerat rapid. Shufrych a fost întrebat dacă Putin este un criminal , dar el a refuzat să răspundă și a spus: „Lasă autoritățile ucrainene să se ocupe de asta”.

Fostul președinte Poroșenko a ripostat dur: „Este un agent rus chiar aici, în studio”.

 

Bătaie în platou

Jurnalistul n-a stat însă pe gânduri. S-a ridicat și l-a lovit cu palma peste față pe politicianul pro-rus.

Shufrych s-a ridicat pentru a riposta și cei doi au căzut la pământ, sub privirile fostului premier Arseni Iațeniuk și ale fostului președinte Petro Poroșenko.

Bătăușii au fost în cele din urmă despărțiți și au continuat discuția la emisiunea de discuții Freedom of Speech a lui Savik Shuster, scrie Daily Mail.

Firește, nu l-aș sfătui pe George Simion să imite maniera ucraineană. Dacă de la o bătaie pe umeri presa a urlat săptămâni în șir, cu siguranță un pumn ar fi considerat tentativă de omor.

Registration

Aici iti poti reseta parola