Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Le-a făcut fericite pe croitorese și a înființat prima multinațională
Articole online

Le-a făcut fericite pe croitorese și a înființat prima multinațională

Isaac Merritt Singer a inventat prima maşină de cusut practică şi de succes, scutind astfel milioane de femei din întreaga lume de cusutul manual, și a fondat prima companie multinațională.

În Boston, în anul 1850, un constructor de maşini i-a cerut lui Singer, pe atunci deja cunoscut ca inventator, să-l ajute să îmbunătăţească o maşină de cusut creată de „Lerow and Blodgett Company”.

În loc să repare maşina, Singer a reproiectat-o prin instalarea unei pedale de picior. Noul design a ajutat şi la păstrarea firului de cusut fără să se rupă cu ajutorul invenţiei dispozitivului poziţionat de-a lungul mesei de lucru, care păstra firul la capătul său.

A fost primul înlocuitor eficient pentru cusutul manual, putând efectua 900 de cusături pe minut, o îmbunătăţire revoluţionară faţă de ritmul atins de un cusător, de 40 de cusături pe minut.

Studiul de piață

În timp ce primele maşini de cusut Singer au fost destul de scumpe şi voluminoase, inventatorul a dezvoltat curând un sistem de producţie în masă de elemente substituibile şi a lucrat la reducerea dimensiunilor şi a greutăţii maşinilor.

Încă de la început, a analizat piaţa şi a ţintit vânzarea către femeile casnice. După mai multe îmbunătăţiri aduse, a reuşit să-şi vândă maşinile cu 10 dolari fiecare, transformând produsele sale în simboluri ale statutului şi încrederii în sine pentru familiile americane obişnuite.

Singer şi-a promovat produsele în showroom-uri atrăgătoare şi a susţinut vânzările cu ajutorul mecanicilor de reparaţii, instructorilor de cusut şi al distribuţiei rapide de piese, creând o reţea de servicii la nivel naţional.

În plus, a extins producţia peste hotare.

În 1863, când inventatorul şi croitorul american Ebenezer Butterick a început să vândă tipare de croitorie pe hârtie, Singer devenise cea mai populară maşină de cusut din America şi se îndrepta spre un monopol mondial.

Citește și A venit pe lume plin de bani și a murit la 101 ani și mai bogat

Sursa:Agerpres

Registration

Aici iti poti reseta parola