A fost înaintat la gradul de general de divizie cu începere de la data de 8 iunie 1940.
După învestirea generalului Antonescu cu prerogativele de Conducător al Statului Român, generalul Constantin Pantazi a fost numit la 7 septembrie 1940 în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Apărării Naționale și reconfirmat la 14 septembrie 1940 ca subsecretar de stat pe lângă Departamentul Apărării Naționale, pentru Armată, în noul guvern național-legionar al României.
La 22 septembrie 1941, după moartea într-un accident a generalului Alexandru Ioanițiu, geneneralul de corp de armată adjutant Iosif Iacobici a fost eliberat din funcția de ministru al apărării naționale și numit șef al Marelui Stat Major și al Marelui Cartier General al trupelor de operațiuni.
Conducerea Ministerului Apărării Naționale a fost preluată interimar în aceeași zi de mareșalul Antonescu, care i-a delegat generalului de divizie Constantin Pantazi, subsecretar de Stat la Departamentul Apărării Naționale pentru Armata de Uscat, conducerea ministerului și atribuțiile plenipotente de a semna „toate decretele privitoare la numiri de persoane, precum și pe acele privitoare la materii urgente” pe tot timpul lipsei sale.
Generalul Pantazi a fost numit ministru de Război la 23 ianuarie 1942, funcţie a deţinut-o până la 23 august 1944.
În anul 1943 a primit gradul de general de armată.
După 23 augut 1944 a fost arestat şi a fost expediat în Uniunea Sovietică de către noile autorităţi comuniste din România.
Împreună cu grupul de deţinuţi din care făcea parte şi mareşalul Antonescu, a fost în custodia sovieticilor între anii 1944-1946.
În luna mai 1946 a fost condamnat de Tribunalul Poporului la pedeapsa capitală, fiind acuzat de „crime de război” şi „crimă de dezastrul ţării”.
Execuţia sa a fost planificată să aibă loc la data de 1 iunie 1946.
Premierul Petru Groza i-a comutat pedeapsa cu moartea în muncă silnică pe viață, în timp ce Pantazi era dus spre locul de execuție.
Odată cu pedeapsa lui Constatin Pantazi s-au mai comutat pedepsele lui Eugen Cristescu şi Radu Lecca.
Constantin Pantazi a fost deţinut la închisoarea din Aiud şi la cea din Râmnicu Sărat, unde a şi decedat în anul 1958.
Generalul Pantazi, unul dintre cei mai fideli colaboratori ai mareșalului Antonescu, se născuse pe 26 august 1888, la Călăraşi.