Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > E incredibil ce i-a mai dat prin cap lui Kim Jong-un
Articole online

E incredibil ce i-a mai dat prin cap lui Kim Jong-un

Interdicția a fost impusă de „iubitul conducător” pentru a-și forța supușii să plângă moartea fostului lider comunist Kim Jong-il de la moartea căruia se împlinesc 10 ani.

Doliu forțat la 10 ani după moartea tatălui lui Kim Jong-un

Kim Jong-il a condus Coreea de Nord din 1994 până la moartea sa, pe 17 decembrie 2011. În omagiu adus liderului decedat, guvernul fiului său Kim Jong-un a ordonat publicului să nu mai dea niciun semn de fericire timp de 11 zile.
„În perioada de doliu, nu trebuie să bem alcool, să râdem sau să ne angajăm în activități de agrement”, a declarat un cetățean din orașul de graniță Sinuiju .El a adăugat că nord-coreenii nu au voie să meargă la cumpărături pe 17 decembrie.

Cei care nu se supun își riscă viața

Vorbind pentru Radio Free Asia, localnicul a spus că cei care încalcă interdicțiile vor avea de suferit: „În trecut, mulți oameni care au fost prinși bând sau în stare de ebrietate în timpul perioadei de doliu au fost arestați și tratați ca niște criminali ideologici. Au fost luați și nu s-a mai auzit niciodată despre ei. Chiar dacă un membr al familiei tale moare în perioada de doliu național, nu ai voie să strigi, iar cadavrul nu poate fi înmprmântat dect după ce se termină perioada.„Oamenii nu-și pot sărbători nici măcar propriile zile de naștere dacă acestea cad în perioada de doliu.”

O altă sursă, de această dată din provincia sud-vestică Hwanghae de Sud, a declarat că milițienilor li s-a cerut să urmărească persoanele care nu par suficient de supărate în perioada de doliu.
„Din prima zi a lunii decembrie, au datoria specială de a-i hăitui cei care afectează starea de doliu colectiv.

Ei au mai spus că grupurile de cetățeni și companiile de stat au primit ordin să aibă grijă de cei aflați în sărăcie în perioada de doliu, în timp ce țara se confruntă cu o criză alimentară gravă, scrie ziarul britanic Daily Express.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola