Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Katalin Novák la ONU: Nu există viață a cărei pierdere poate fi justificată de război!
Articole online

Katalin Novák la ONU: Nu există viață a cărei pierdere poate fi justificată de război!

Katalin-Novak

Katalin Novák la ONU: Nu există viață a cărei pierdere poate fi justificată de război!

Singurul mesaj pe care îl am pentru dumneavoastră astăzi este că nu putem sprijini eficient femeile până când nu luăm în considerare că majoritatea dintre ele (majoritatea dintre noi) sunt mame sau vor fi la un moment dat, a subliniat Katalin Novák.

Şeful statului ungar a precizat: Femeilor li s-a oferit privilegiul de a da viață, de aceea fetelor și femeilor din întreaga lume ar trebui să li se permită să ia propriile decizii și să nu fie forțate să aleagă între maternitate și o carieră profesională.

Katalin Novák a arătat că în lumea occidentală femeile au deja aceleași șanse de a se afirma ca bărbații, „în educație, carieră și avansare la locul de muncă diferența de fond este dacă ne asumăm sau nu creşterea unui copil”.

„Nu vom putea sprijini femeile în mod eficient până când nu luăm în considerare că majoritatea dintre ele (majoritatea dintre noi) sunt mame sau vor fi la un moment dat”, a spus Katalin Novák, subliniind că şi ea este mamă a trei copii. „Putem conduce o armată, putem guverna state, dar cel mai important și cu adevărat indispensabil suntem, totuşi, pentru propria noastră familie. Suntem de neînlocuit acolo și numai acolo”, a mai spus şeful statului ungar.

În discursul său rostit în limba engleză la cea de-a 67-a sesiune a Comisiei ONU pentru Condiţia Femeilor, preşedintele ungar l-a citat pe Papa Francisc și a spus că nu există războaie drepte.

„Reiterez angajamentul nostru ferm pentru pace. Vrem pace! Noi, creștinii, noi, ungurii, noi, mamele, nu vrem să alimentăm acest război, vrem să-i punem capăt!”, a subliniat Katalin Novák, care a adăugat că reprezintă Ungaria, ţară vecină cu Ucraina care se află în război.

Katalin Novák a spus că vorbește în numele maghiarilor din Ungaria și de dincolo de graniţele ţării, dintre care 150.000 trăiesc în Ucraina ca membri ai comunității naționale maghiare.

„De un an trăim în umbra războiului şi încă nu vedem sfârşitul acestui război. Suferința afectează în primul rând familiile”, a afirmat şeful statului ungar.

 Trebuie să protejăm valorile familiei

Familia tradițională, care formează baza culturii iudeo-creștine, este atacată, de acea trebuie să protejăm familia și valorile familiei, a declarat luni președintele Katalin Novák la reuniunea anuală a Comisiei ONU pentru Condiţia Femeilor, de la New York.

În discursul său rostit în limba engleză, Katalin Novák a atras atenţia asupra faptului că „forțe fără precedent depun eforturi pentru a distruge familiile” și pentru a descuraja tinerii să aibă copii. Deși mulți oameni cred că viața de familie este depășită, „valorile noastre nu se schimbă odată cu trecerea timpului”.

Șeful statului a atras atenția asupra faptului că familiile formate din mamă, tată și copii „au fost vizate”, ba mai mult, „mulți îi privesc cu dispreț pe cei care se simt desăvârşiţi prin creşterea unui copil”. Deși mulți atacă modelul ungar centrat pe familie și „vor să ne împiedice să decidem singuri cum să ne creștem copiii”, Katalin Novák a subliniat: „Ne vom proteja copiii, cultura și tradițiile noastre”.

Registration

Aici iti poti reseta parola