Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Kalașnikov și-a sporit producția de arme cu 40% anul trecut și a anunțat vânzări record
Articole online

Kalașnikov și-a sporit producția de arme cu 40% anul trecut și a anunțat vânzări record

Kalașnikov

Kalașnikov și-a sporit producția de arme cu 40% anul trecut și a anunțat vânzări record

Producătorul de arme care fabrică AK-47 și care se numește oficial JSC Kalashnikov Concern și-a sporit producția anul trecut cu 40% față de 2021, atingând un maxim al ultimilor 20 de ani, după cum menționează Insider

Kalașnikov a precizat că a îndeplinit 45 de „comenzi de apărare de stat” pentru forțele armate ruse și a semnat 24 de „acorduri de cooperare tehnico-militară” în 2022.

De asemenea, compania și-a adaptat armele pentru a răspunde nevoilor armatei ruse. Aceasta a modificat pușca AK-12, folosită de trupele rusești în Ucraina, pentru a accelera tragerea și a oferi soldaților mai mult control asupra modurilor de tragere, potrivit Reuters.

Se așteaptă ca vânzările să crească și în acest an

Serghei Șoigu, ministrul rus al apărării, i-a spus luna trecută directorului fabricii emblematice Kalașnikov din Ijevsk că Moscova intenționează să „crească semnificativ” comenzile.

Potrivit site-ului său, Kalașnikov reprezintă 95% din producția rusă de mitraliere, puști cu lunetă, pistoale și alte arme de foc portabile.

Președintele companiei, Alan Lushnikov, a declarat anterior agenției de știri TASS că aproape 80% din venituri provin din vânzările militare, dar a început să vândă mai multe arme și în afara Rusiei.

Asta în ciuda faptului că SUA au interzis importurile de Kalașnikov fabricate în Rusia după invazia Rusiei în Crimeea în 2014.

UE și Marea Britanie au impus, de asemenea, propriile sancțiuni împotriva companiei anul trecut, după asaltul din Ucraina.

Kalashnikov Concern nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Insider.

Registration

Aici iti poti reseta parola