Evenimentul Istoric > Articole online > Kalaşnikov și-a schimbat stăpânul. O afacere între doi miniștri adjuncți ai lui Putin
Articole online

Kalaşnikov și-a schimbat stăpânul. O afacere între doi miniștri adjuncți ai lui Putin

Luşnikov a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni de la ministrul adjunct al apărării Aleksei Krivoruciko, care figurează printre responsabilii ruşi de rang înalt aflaţi pe lista cu sancţiuni a Uniunii Europene pentru otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi, un critic al Kremlinului.

Conglomeratul militaro-industrial de stat Rostec deţine restul de 25% plus o acţiune la Kalaşnikov.

Societatea Kalaşnikov nu a divulgat termenii tranzacţiei, însă o sursă de pe piaţa financiară rusă, citată de Agerpres, a declarat pentru ziarul economic moscovit Kommersant că tranzacţia s-ar ridica la 1 miliard de ruble (12,91 milioane de dolari).

Fabricantul de arme rus se află sub incidenţa sancţiunilor SUA încă din 2014, ca urmare a anexării de către Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea şi a sprijinului acordat de Rusia rebelilor separatişti din estul Ucrainei.

Societatea Kalaşnikov este responsabilă pentru 95% din producţia de arme uşoare în Rusia.

În ultimii ani, fabricantul rus şi-a diversificat gama, producând de asemenea armament de înaltă precizie, drone, vedete militare şi civile, relevă publicaţia rusă.

Citește și Se visa poet, dar a inventat cea mai cunoscută armă din lume

Registration

Aici iti poti reseta parola