Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Jurnalul secret al primei confidente a Reginei Elisabeta a II-a. Cum s-au jucat împreună ferite de bombele naziste
Articole online

Jurnalul secret al primei confidente a Reginei Elisabeta a II-a. Cum s-au jucat împreună ferite de bombele naziste

Acolo a devenit o prietenă apropiată a prințesei Elisabeta și a surorii sale Margareta, vizitându-le adesea la Castelul Windsor și bucurându-se de petreceri, baluri, picnicuri și sărbători cu Familia Regală și alți membri ai Curții.

  1. Duminică, 21 ianuarie

LiLibet [Prințesa Elisabeta, în vârstă de 13 ani și care locuiește cu familia ei la Royal Lodge din Windsor] a sunat pentru a mă ruga să patinăm. Ea, [Prințesa] Margareta și Regele m-au luat în mașină și ne-am dus la lac. Queen a coborât și a privit. Am jucat hochei cu alte șase persoane – polițiști și șoferi etc. de la Royal Lodge. Distractie mare. Lilibet este mult mai plăcută.

Miercuri 20 martie

[La] Royal Lodge am tras cu toții o căruță veche de grădină până la grămada de gunoi de sub vicariat, am umplut-o cu fier vechi etc. și l-am târât înapoi în grădină (detectivul ajută)! Apoi am jucat șarade în interior. Margaret este o prostuță, dar este foarte dulce. Lilibet nu mai poartă șosete. Crawfie [guvernanta Marion Crawford] m-a sărutat de la revedere! Zi cerească.

Luni, 6 mai

Prințesele au venit astăzi la ceai. Zi umedă urâtă, dar am ieșit și ne-am jucat în grădină până la aproximativ șase, apoi am intrat și am făcut două șarade, care au fost foarte distractive. Vineri, 10 mai, Hitler a invadat Olanda și Belgia la 3 dimineața!

Marți, 14 mai

Prințesele s-au mutat la Windsor [Castelul] pentru o mai mare siguranță. Cumva mă simt singură când știu că nu sunt alături.

Vineri, 7 iunie

Lilibet, Margaret și Crawfie m-au așteptat la ușă și ne-am îndreptat spre camera de gardă pentru a lua ceaiul cu niște ofițeri. Ceai mult – prăjituri dinn abundență, înghețată, cireșe, cu care am făcut concursuri. Odată, eu și Lilibet ne-am uitat una la cealaltă și aproape am râs. Lilibet și Margaret pentru prima dată (de când le-am văzut) nu erau îmbrăcate la fel.

Luni, 17 iunie

Am auzit că Franța a cedat, așa că suntem lăsați să înfruntăm singuri Germania. Bineînțeles, dacă suntem bătuți, trebuie să sperăm cu toții la moarte, ca singura noastră eliberare.

Marți, 2 iulie

Am fost la sala York pentru o repetiție a concertului de sâmbătă. Lilibet va dansa în „Un măr pentru profesor” (ea este profesoara). Margaret este și ea în spectacol. Amândouă cântă la pian pe scenă și apoi Margaret este Vâlcul în Tea Party-ul Nebunilor. Este foarte bună.

Sâmbătă, 13 iulie

Crawfie era prost dispusă. Cred că este destul de încurcată pentru că i-am împrumutat punga săptămâna trecută pentru banii programului și acum nu-mi amintesc ce am făcut cu ea. Și prințesele erau destul de încurcate, pentru că Lilibet cânta prost la pian și cortina cădea în capul Margaretei!

Joi, 15 august

Am desenat cu toții afară. După aceea, am făcut ordine ca de obicei în camera lui Lilibet și mi-am pus că ciorapii ei de mătase care costă opt și șase. tipic!

Duminică, 25 august

M-am culcat cam pe la zece și eram în mijlocul rugăciunii când trei explozii teribile mi-au zguduit ferestrele. Am coborât cu toții în pivniță.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola