Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Joi 20 Mai 2021 – Vremea în România
Articole online

Joi 20 Mai 2021 – Vremea în România

Vremea va fi în general instabilă şi răcoroasă, chiar rece în jumătatea de nord a țării. Ziua, vor fi înnorări temporar accentuate și averse pe arii extinse, îndeosebi în jumătatea de nord a țării și în regiunile sud-estice, însoțite pe alocuri și de descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși local 15 – 20 l/mp și izolat 30 – 40 l/mp.

Vor fi condiții de grindină. În cursul nopții, vor mai fi averse în Moldova, local în Transilvania și pe arii restrânse în rest.

În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, izolat și trecător, precipitațiile vor fi mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, iar ziua și în regiunile sudice și izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 – 13 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 13 grade.

Dimineața și noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață.

În București, vremea se va răci față de intervalul anterior, astfel încât va deveni răcoroasă pentru ultima decadă a lunii.

Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice.

Vântul va avea temporar intensificări pe parcursul zilei, cu rafale de până la 45 – 55 km/h, dar va slăbi în intensitate noaptea.

Temperatura maximă va fi de 20 – 21 de grade, iar cea minimă de 9 – 10 grade.

 

Sursa: stirimeteo.com

Registration

Aici iti poti reseta parola