Evenimentul Istoric > Articole online > Joi 15 Aprilie 2021 – Vremea în România
Articole online

Joi 15 Aprilie 2021 – Vremea în România

Vremea se va menține deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie în special în ceea ce privește regimul termic diurn.

Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade.

Nebulozitatea va fi persistentă în jumătatea nordică a țării, unde va ploua pe arii extinse și în general moderat cantitativ (15…20 l/mp), în timp ce în sudul teritoriului vor fi înnorări temporare și doar izolat ploi slabe.

În cursul nopții în Transilvania şi în Maramureş vor fi perioade și cu lapoviţă și ninsoare, pe alocuri cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător și în zonele deluroase din rest.

La munte va ninge, va continua să se depună strat de zăpadă, iar la altitudini mari va fi viscol, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde se vor înregistra rafale de vânt de peste 70…80 km/h.

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud și sud-est, până la 60…65 km/h în Oltenia.

În București, vremea se va menține deosebit de rece pe parcursul zilei, când se va înregistra o temperatură maximă de 12…13 grade.

Cerul va fi temporar noros şi vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, cu rafale de 40…45 km/h. Temperatura minimă va fi de 3…4 grade.

Sursa: stirimeteo.ro

Registration

Aici iti poti reseta parola