Evenimentul Istoric > Articole online > Joi 11 Februarie 2021 – Vremea în România
Articole online

Joi 11 Februarie 2021 – Vremea în România

Vremea va intra într-un proces de răcire accentuată ce va cuprinde întrega țară, dar ziua va fi deosebit de caldă în sud, sud-est și local în centru.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1…0 grade în nordul Moldovei și 16…17 grade în sudul Munteniei și al Dobrogei, iar cele minime, în general, între -14 și -2 grade, cu cele mai scăzute valori în vestul, nordul, centrul și nord-estul teritoriului, unde va fi ger.

Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații în sudul, estul și centrul țării și local în rest.

În prima parte a zilei vor fi mai ales ploi, iar la munte precipitații mixte, apoi se vor transforma treptat în ninsoare – la munte, în Transilvania, Moldova, precum și în Muntenia și în Dobrogea, unde se va depune strat nou de zăpadă.

Local cantitățile de precipitații vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud-est, se vor semnala descărcări electrice. Vor fi condiții de polei.

Local și temporar vântul va avea intensificări, îndeosebi în regiunile sudice, estice și centrale, cu rafale, în general, de 60…80 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 100…120 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În București, în cursul zilei vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată.

Temperatura maximă va fi de 13…15 grade, iar seara și noaptea temperatura va fi în scădere accentuată, astfel că minima va fi în jurul a -2 grade.

Cerul se va înnora treptat după orele prânzului și temporar se vor semnala precipitații, moderate cantitativ.

Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar noaptea se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în a doua parte a intervalului.

Sursa: stirimeteo.ro

Registration

Aici iti poti reseta parola