Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Joe Biden se face de râs și în fața lui Putin. Video
Articole online

Joe Biden se face de râs și în fața lui Putin. Video

Ca în curtea școlii

De pildă în videoconferința (puteți vedea imaginile aici) de astăzi dintre Putin și Biden, de la care întreaga lume se aștepta la o rezolvare a crizei ucrainene, Joe Biden, care uitase să-și pornească microfonul, a început să-i facă semne cu mâna „criminalului” Vladimir Putin. Putin i-a răspuns în același fel, deși pe fața Țarului numai prietenie nu se putea citi.

Discuțiile virtuale dintre Joe Biden și Vladimir Putin asupra Ucrainei s-au încheiat marți, după două ore și cinci minute, a informat agenția de presă rusă RIA. Cei doi lideri căutau să detensioneze tensiunile pe fondul temerilor occidentale că Moscova este gata să-și invadeze vecinul din sud, ceea ce Rusia neagă în continuare.

„Putin probabil că a gândit ce idiot”

Interacțiune video bizară dintre cei doi lideri i-a făcut pe mulți oameni să comenteze pe Twitter, scrie ziarul britanic Daily Express. „Putin probabil că a gândit „ce idiot”, scrie un internaut. Alții s-au grăbit să-l susțină: „E jenant”. Au existat și susținători ai președintelui american: „Și ce? Se poate întîmpla oricui.”
E drept, se poate întâmpla oricui, dar i se întâmplă numai lui Biden și i se întâmplă foarte des.
Revenind la discuție, Biden i-a spus lui Putin că speră că următoarea lor întâlnire va avea loc în persoană.

Casa Albă a emis o declarație în care a spus că discuțiile au început, dar nu a afișat nicio imagine din „Camera de Situație” securizată în care se afla Biden.

Tensiunile persistă

Kremlinul a anunțat că speră ca cei doi lideri să poată organiza un summit personal pentru a discuta despre ceea ce autoritățile ruse califică drept starea lamentabilă a relațiilor dintre SUA și Rusia, care înregistrează cel mai scăzut nivel de la sfârșitul Războiului Rece.

Oficialii americani au declarat înainte de videoconferința că Biden i-ar spune lui Putin că Rusia și băncile sale ar putea fi lovite de cele mai dure sancțiuni economice de până acum dacă atacă Ucraina.
Ei au spus că sancțiunile, despre care o sursă a spus că ar putea viza cele mai mari bănci ale Rusiei și capacitatea Moscovei de a converti ruble în dolari și alte valute, au fost concepute pentru a-l descuraja pe Putin să folosească zeci de mii de trupele masate lângă granița cu Ucraina.

Kremlinul, care a declarat înainte de întâlnirea de marți că nu se aștepta la vreo rezolvare a crizei, a negat că ar avea vreo intenție de a ataca Ucraina și a spus că poziția trupelor sale este defensivă.

Moscova și-a exprimat de asemenea iritarea crescândă față de ajutorul militar occidental acordat Ucrainei, o fostă republică sovietică care a trecut în tabăra Occidentului după ce o revoltă populară a răsturnat un președinte pro-rus în 2014.

De asemenea, Moscova a pus sub semnul întrebării intențiile ucrainene și a spus că dorește garanții că Kievul nu va folosi forța pentru a încerca să recupereze teritoriul pierdut în 2014, un scenariu pe care Ucraina l-a exclus, notează Daily Express

Registration

Aici iti poti reseta parola