Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Joe Biden distruge Partidul Democrat. De zeci de ani nu s-a mai întâmplat așa ceva
Articole online

Joe Biden distruge Partidul Democrat. De zeci de ani nu s-a mai întâmplat așa ceva

Biden

Rezultatele sondajelor de opinie sunt devastatoare pentru democrați

Rezultatele ultimului sondaj de opinie Gallup indică o schimbare dramatică în ceea ce privește opțiunea politică a americanilor. Lovitura este devastatoare nu numai pentru președintele Joe Biden, ci și pentru întregul Partid Democrat.
Rezultatele investigației politice făcute de Gallup în ultimul trimestru al anului 2021 arată că americanii care se identifică drept republicani sau alegători independenți care înclină să voteze Grand Old Party (nume sub carea mai este cunoscut Partidul Republican) a ajuns să reprezinte 47% din electorat – în creștere față de 40% cât reprezenta după învestirea lui Biden.
Prin comparație comparație, democrații și-au văzut sprijinul erodându-se la 49% în ianuarie la doar 42% în decembrie.

De decenii nu s-a mai întâmplat așa ceva

Dezastrul pentru Partidul Democrat este, însă, chiar mai mare decât arată cifrele. Potrivit experților Gallup, avansul de cinci procente al republicanilor este un rezultat care apare foarte „rar” în sondaje. decenii bune. „Grand Old Party a deținut un avantaj de cinci procente în total doar patru trimestre din 1991 încoace.
Republicanii au avut ultima dată un avantaj de cinci procente la începutul anului 1995, după ce au câștigat controlul Camerei Reprezentanților pentru prima dată din anii 1950.
„Republicanii au avut un avantaj mai mare numai în primul trimestru al anului 1991, după victoria SUA în Războiul din Golful Persic condus de președintele de atunci George HW Bush”.

Joe Biden e de vină?

Jeffrey Jones de la Gallup susține că totul pleacă de la scăderea sprijinului pentru Joe Biden.„Câștigurile democraților s-au evaporat pe măsură ce aprobarea pentru modul în care Biden își îndeplinește atribuțiile a scăzut”.
Dar nu e vorba numai de sondaje, ci de rezultatele obținute la vot. Cel mai teribil avertisment pentru democrați a venit din Virginia, care și-a ales de curând guvernatorul. Democrații au înmărmurit când au aflat că republicanul Glenn Youngkin, 55 de ani, l-a învins pe colegul lor Terry McAuliffe, 64 de ani. Asta pentru că Virginia a votat pentru democrați la toate alegerile din 2008 încoace, scrie Daily Express.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola