Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Joe Biden către un ziarist: „Ești un pui de lele imbecil”. Ce l-a scos din minți pe președintele american
Articole online

Joe Biden către un ziarist: „Ești un pui de lele imbecil”. Ce l-a scos din minți pe președintele american

Pe lângă problemele cu memoria, Joe Biden pare să-și piardă și cumpătul. Președintele american a răspuns într-un mod incalificabil unui jurnalist care i-a pus o întrebare incomodă.

Insultele unui președinte aflat în cădere liberă

Mai exact, Biden l-a numit reporterul Peter Doocy de la Fox News „Stupid son of a b***h!”(„fiu prost de t***ă”) după ce a fost întrebat dacă inflația ar putea cauza probleme electorale democraților la alegerile din noiembrie.
Incidentul a avut loc în timpul unei conferințe de presă pe care
Biden a susținut-o după întâlnirea cu Consiliul Concurenței de la Casa Albă.
Tocmai când conferința de presă era pe cale să se încheie și reporterii erau scoși din sală, domnul Doocy a întrebat: „Veți răspunde la întrebări despre inflație atunci?
„Credeți că inflația este o răspundere politică înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului?”
S-au auzit voci din fundal care spuneau „nu, mulțumesc”, dar cel de-al 46-lea președinte a zâmbit în timp ce reporterul Fox News îl interoga.Biden a răspuns apoi mormăind: „Este un mare atu – mai multă inflație. Ce prost fiu de t***ă.”

„Pui de lele este tipul care a dat Afganistanul talibanilor”

Donald Trump s-a confruntat cu un val de critici când a numit un jurnalist „fiu de t***ă” în 2018. Acum criticile îl vizează pe Joe Biden. Comentatorul conservator Ben Shapiro, care are 3,7 milioane de urmăritori pe Twitter, a scris „Tehnic vorbind pui de lele este tipul care a dat Afganistanul talibanilor, a creat o inflație galopantă și a numit jumătate din țară rasistă pentru a impune un proiectul de lege propriul său partid, dar nu a reușit”.
Corespondentul șef al rețelei la Casa Albă, Kaitlan Collins, a dezvăluit că Biden l-a sunat pe reporterul Doocy pentru a-și cere scuze.

Un lanț nesfârșit de gafe și greșeli

Insultele proferate la adresa jurnaliștilor incomozi sunt cea mai mică prpoblemă pentru președintele american.
El l-a confundat pe președintele Barack Obama cu Trump în iulie 2021, iar săptămâna trecută practic a sugerat că nu va sancționa Rusia dacă aceasta va efectua o „incursiune minoră” în Ucraina.

Un oficial de la Kiev a răspuns spunând la CNN: „Acest lucru îi dă undă verde lui Putin să intre în Ucraina după bunul său plac”.

Președintele Biden e sub presiunea sondajelor

Sondajele de opinie din ultimele săptămâni par să fie responsabile pentru criza de nervi a președintelui.

Cel mai recent dintre ele, realizat de compania de sondaje Harris, larată că acum Trump cu șase procente înaintea lui Biden.
Iar inflația pare să fie o problemă uriașă pentru mulți americani. Ea s-a manifestat pe tot parcursul mandatului lui Biden, crescând de la 1,4% în ianuarie 2021 la 7% în decembrie.

Trump vrea revanșa

„Vom avea o revenire pe care nimeni nu a văzut-o vreodată”, își asigură Trump suporterii, în vreme ce rivalul de la Casa Albă trăiește un adevărat coșmar. Fostul președinte nu a confirmat încă dacă va candida sau nu lla alegerile prezidențiale din 2024. Cu toate acestea, vorbind cu susținătorii din Florence, Arizona, Trump i-a asigurat: „În 2024, vom lua înapoi Casa Albă. Vom avea o revenire pe care nimeni nu a văzut-o vreodată”.
Dacă Trump va câștiga următoarele alegeri, el va deveni primul președinte de la Grover Cleveland încoace care câștigă un al doilea mandat după o pauză.

În ceea ce privește mitingul său de sâmbătă din Conroe, Texas, Trump a spus: „Se așteaptă o mulțime foarte mare în Texas în acest weekend. Mitingurile sunt mai mari decât oricând – sunt atât de multe de vorbit!”, notează Daily Express.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola