Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Istoria șampaniei – vinul civilizației. Ce a exclamat călugărul Dom Pierre Perignon când a inventat-o
Articole online

Istoria șampaniei – vinul civilizației. Ce a exclamat călugărul Dom Pierre Perignon când a inventat-o

Tradiţiile viticole din Champagne, dar şi cele din Burgundia, au intrat împreună pe această listă de prestigiu, pe de o parte cu dealurile, casele şi cramele de la Champagne, zonă în care s-a elaborat arta de a face vinuri spumante, iar pe de altă parte cu „climatul” viilor din Burgundia, parcelele viticole delimitate de pe pantele coastelor Nuits şi Beaune.

Proprietatea din Champagne cuprinde situri în care metoda de producere a vinurilor spumante a fost dezvoltată pe principiul fermentării secundare în sticlă de la începutul secolului al XVII-lea până la industrializarea timpurie a acestuia în secolul al XIX-lea.

Proprietatea este alcătuită din trei ansambluri distincte: podgoriile istorice din Hautvillers, Ay şi Mareuil-sur-Ay, Dealul Saint-Nicaise din Reims şi Avenue de Champagne şi Fort Chabrol din Epernay.

Aceste trei componente – bazinul de aprovizionare format din dealurile istorice, siturile de producţie (cu pivniţele lor subterane) şi centrele de vânzare şi distribuţie (Casele de şampanie) – ilustrează întregul proces de producere a şampaniei.

 

Sursa: Agerpres

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola