Evenimentul Istoric > Martie 2018 > Istoria altfel. Serviciile secrete românești de la Mihai Viteazul până la Matei Basarab și Vasile Lupu (Note de lectură)
Martie 2018

Istoria altfel. Serviciile secrete românești de la Mihai Viteazul până la Matei Basarab și Vasile Lupu (Note de lectură)

După un distins și printre ultimi străjeri ai istoriei neamului românesc, l-am numit pe domnul profesor Dinu C. Giurescu, membru al Academiei Române, urmat de reputatul jurist, specialist în teoria generală a statului și dreptului, deținător al demnităților supreme în Justiție, președențiile Curții Constituționale a României și a Înaltei Curți de Casație și Justiție, domnul profesor univ. dr. Nicolae Popa și, nu se putea să fie altfel, un promotor al protocronismului românesc, istoricul literar și bizantologul Dan Zamfirescu, am fost înalt onorat cu provocarea prefațării celui de al patrulea volum, „De la Mihai Viteazul până la Matei Basarab și Vasile Lupu”, din seria de opt a „Istoriei serviciilor secrete românești până la 1944” , autor prof. univ. dr. general în retragere Marian V. Ureche.

Acces restricționat. Dacă doriți să citiți acest articol, mergeți pe edituradecarte.ro și achiziționați ediția Martie 2018