Evenimentul Istoric > Articole online > Iohannis a anunțat ce se întâmplă cu elevii, studenții și românii peste 65 de ani
Articole online

Iohannis a anunțat ce se întâmplă cu elevii, studenții și românii peste 65 de ani

Persoanele de peste 65 de ani pot, de luni, să iasă din casă în două intervale orare: 7,00 – 11,00 şi 19,00 – 22,00, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, Klaus Iohannis a anunţat, luni, că şcolile nu se vor mai deschide în acest an de învăţământ.”S-a decis astăzi ca, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar, grădiniţele, şcolile şi universităţile să nu se mai redeschidă.

Nu se va întoarce elevul, studentul fizic la cursuri”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, după o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

El a informat că anul şcolar se va încheia pe 12 iunie, pana atunci elevii vor avea mediile incheiate cu notele pe care le au acum. Scoala se continua online.

Elevii din clasele terminale vor putea reveni la scoala in perioada 2-12 iunie, pentru a se putea pregati pentru examene.

Examenele se vor organiza asa cum au fost planificate, dar cu respectarea regulilor de distantare – cel mult 10 elevi intr-o clasa, pentru cel mult 3 ore. Regulile vor fi explicate in detaliu de reprezentantii MEN.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola