Evenimentul Istoric > Articole online > România regală > Invidios pe gloria lui Rayo, vânzătorul de ziare Marcel se face fachir și fuge cu banii de zestre
Articole online

Invidios pe gloria lui Rayo, vânzătorul de ziare Marcel se face fachir și fuge cu banii de zestre

A făcut senzație în mai toate cercurile locale, urmatoarea afacere care, prin fondul ei se va vedea ca nu este lipsită de oarecare semnificație, scria ziarul Universul din 14 noiembrie 1933, articol din care cităm în continuare:

După închiderea expoziţiei, Darsa Maur a plecat la expoziţia din Chişinău, unde a găsit, iarăşi, destui naivi care să-l admire…

Profet în ţara lui a vrut să fie!

Îmbătat de succes, de glorie, Darsa Maur şi-a pus în gând să răstoarne proverbul şi a venit la Botoşani, unde tatăl lui este un modest şi umil văxuitor de ghete.

Aici afacerile nu au mers chiar aşa de bine şi Marcel Cârnu, zis Darsa Maur, şi-a pus în gând să contrabalanseze eşecul afacerilor cu o afacere… matrimonială.

Avea el din tinereţe, pe aici, printr-un fund de mahala, o fată care îl iubea şi căreia îi promisese că, odată şi odată, o va lua în căsătorie. Pe naivă o chema Ruhla Cerna.

I-a luat un aconto din zestrea de vreo 20.000 lei, şi-a făcut fachirul haine şi rufe, s-a dus la primărie şi a înaintat cererea de căsătorie civilă, apoi a plecat cu ea în turneu, la Cernăuţi, de unde, după vreo trei zile, a bătut-o şi a alungat-o acasă, necinstită şi cu banii luaţi.

Fata a plâns şi nu s-a resemnat. Toate ca toate, dar vrea banii înapoi. Darsa Maur şi-a pierdut urma prin Basarabia.

Fata şi părinţii l-au reclamat pe fachir pentru… înşelăciune.

Citește și Fachirul Rayo se răstignește în București

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola