Evenimentul Istoric > Articole online > Intrarea în Anul bivolului alb de metal
Articole online

Intrarea în Anul bivolului alb de metal

Azi începe este al 4718-lea an chinezesc, Anul bivolului alb de metal care se va încheia pe 30 ianuarie 2022.

Acesta este momentul începutului de primăvară în calendarul astrologic chinezesc. Ultima zi a anului 2021 este pe 3 februarie 2022 în astrologia chineză.

Al doilea animal al zodiacului chinez, boul, denotă munca grea, pozitivitatea şi onestitatea care se vor manifesta la noi toţi în următoarele 12 luni, potrivit astrologilor.

Atributele bune ale boului nu se găsesc doar în zodiacul chinezesc. Animalul a fost reprezentat în religie, artă, literatură şi cultură populară în toată Asia de Est, de secole.

O mare parte din respectul pe care îl deţine se datorează importanţei sale în agricultură.

În China, este considerat un animal de forţă care este asociat cu recolte şi fertilitate. Se credea, de asemenea, că plasarea unei statui metalice a unui bou pe fundul unui râu ar putea preveni inundaţiile.

Vechea artă chineză a feng shui-ului, care armonizează oamenii cu mediul lor folosind forţe energetice, consideră, de asemenea, animalul ca fiind de bun augur.

Întrucât familiile ţărăneşti din vremurile străvechi îşi vindeau de multe ori boul pentru a plăti educaţia fiului lor, boul este prezentat şi ca un obiect de mare valoare.

Chinezii cred că animalul care guvernează anul de naştere are o puternică influenţă asupra persoanei respective.

Culoarea metalului din horoscopul chinezesc este legată de alb sau auriu. Asociat cu metalul conferă putere, prosperitate şi noroc pentru aproape toate zodiile chinezeşti.

Este un an favorabil pentru a începe un proiect dar şi pentru evoluţie.

Ani zodiacali ai semnului de bou sunt: 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021, 2033.

 

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola