Evenimentul Istoric > Articole online > Interviu eveniment: un important fost ofițer de Securitate răspunde la întrebarea: Îi era frică lui Ceaușescu de intelectuali? Evenimentul Istoric TV
Articole online

Interviu eveniment: un important fost ofițer de Securitate răspunde la întrebarea: Îi era frică lui Ceaușescu de intelectuali? Evenimentul Istoric TV

Generalul (r) Vasile Mălureanu, autorul a două cărți despre lumea secretă a Securității din anii comunismului, a fost invitatul lui Dan Andronic și Florian Bichir în studioul Evenimentul Istoric TV. Niciuna dintre temele tabu ale perioadei 1964-1989, Mișcarea Transcendentală, disidenții din lumea culturii, profitorii regimului lui Nicolae Ceaușescu, nu scapă neatinsă, iar fostul ofițer de Securitate nu ezită să răspundă franc la orice întrebare.

Întâlnirea din studioul nostru este prilejuită de prezentarea ultimei cărți a lui Vasile Mălureanu, ”Cultura și Elitele Române sub comunism, din perspectiva Securității (1964-1989)”, în care sunt folosite amintirle sale din perioada de ofițer activ, cât și documente din arhivele statului.

Prima parte a interviului se încheie cu întrebarea gazdelor: au existat oameni de cultură române agenți ai serviciilor străine sau care au fost exploatați în orb de acestea?

Răspunsul generalului îl veți afla din partea a doua, care va apărea pe site-ul nostru în viitorul apropiat.

Urmăriți o jumătate de oră de istorie pură, presărată cu nume cunoscute care au intrat în atenția Securității.

Registration

Aici iti poti reseta parola