Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Dispare interesul pentru studiile antice? Inițiativă internațională de amploare pentru a combate declinul
Articole online

Dispare interesul pentru studiile antice? Inițiativă internațională de amploare pentru a combate declinul

Antichitate

Dispare interesul pentru studiile antice? Inițiativă internațională de amploare pentru a combate declinul

Ca urmare, se înregistrează o scădere a numărului de burse pentru studenți și a fondurilor pentru departamente și pentru cercetările pe care acestea le efectuează, cum ar fi închiderea unor departamente de renume mondial (departamentul de arheologie din Sheffield și departamentele de studii clasice din Howards fiind principalele victime).

În schimb, facultățile oferă cursuri introductive minime, cu un conținut puțin aprofundat. Cu toate acestea, în ultimii ani a apărut o organizație care luptă pentru a opri acest declin.

Save Ancient Studies Alliance (SASA) a fost înființată în 2019 de către Dr. David Danzig, de la Universitatea din New York, pentru a înregistra și combate tendința de scădere a studiilor antice.

Este o organizație internațională cu personal voluntar de pe toate continentele, format din studenți absolvenți, cercetători independenți și profesioniști (cum ar fi profesorii).

Principalele strategii includ module de arheogame pentru a implica publicul tânăr în lumea antică, cluburi de carte, precum și crearea unui portal pentru organizațiile legate de studiile antice în pagina web Port ancient și a unei galerii de resurse de studii antice. În plus, ei găzduiesc, de asemenea, conferințe virtuale în direct cu discuții ale cercetătorilor și studii antice de către organizații conexe, precum și publicarea unui raport anual.

Pagina Port Ancient, aflată în creștere, include, de asemenea, mai multe organizații care au grupuri de reconstituire, podcast-uri, youtuberi și reviste sau site-uri web conexe.

Obiectivele declarate ale SASA 

Cele mai importante obiective ale asociației sunt: 

1.Să inspire o pasiune pentru studiile antice în rândul elevilor de liceu, studenților de licență și absolvenți.

2.Furnizarea de conținut, instrumente și instrucțiuni online pentru a face studiul lumii antice mai accesibil.

3.Recrutarea unei comunități de studenți, profesioniști și entuziaști din domeniul studiilor antice pentru a promova cauza.

4.Dezvoltă, susține și sprijină viața academică pentru absolvenții de discipline legate de Studiile Antice care lucrează în domenii non-academice.

Modulele de arheogame includ subiecte precum „Building the First Cities: Urbanismul în Egipt și Mesopotamia” și „Toate drumurile duc la Roma: Making and Maintaining the Roman Empire”, precum și studii despre vikingi, grecii antici și perioada medievală, care includ câteva dintre jocurile Assassin’s Creed și Kingdom Come: Deliverance și Crusader Kings.

Fondatorul David Danzig, a declarat:

„Am înființat SASA deoarece consider că există o valoare extraordinară în studiile antice la toate nivelurile educaționale. Studiile antice, ca domeniu de nișă în cadrul științelor umaniste, au în prezent o tendință de scădere în învățământul superior. Cu toate acestea, sunt convins că, având în vedere că există un interes natural atât de mare pentru lumea antică, vom reuși să îl valorificăm și să stimulăm o nouă pasiune pentru studiul umanist al trecutului premodern”.

SASA și misiunea sa sunt incredibil de importante într-o lume în care departamentele universitare își pierd finanțarea, în ciuda faptului că cercetările lor despre trecut aduc noi descoperiri în fiecare an. Accentul actual pus pe progres amenință să distrugă sectorul patrimoniului și, odată cu el, lecțiile pe care le putem învăța din trecut.

Privind în viitor, SASA dorește să se extindă cu mai multă activitate, mai exact, participând la conferințe diverse legate de studiile antice.

Puteți afla mai multe informații sau vă puteți implica în SASA accesând link-ul: www.saveancientstudies.org.

Registration

Aici iti poti reseta parola