Evenimentul Istoric > Articole online > Indicele Dow Jones a înregistrat cea mai mare scădere într-o singură zi din istoria sa de peste 120 de ani. Coronavirus doboară bursele
Articole online

Indicele Dow Jones a înregistrat cea mai mare scădere într-o singură zi din istoria sa de peste 120 de ani. Coronavirus doboară bursele

COVID-19 loveşte în plex economia mondială, dincolo de epidemia pe care a provocat-o la nivel global. Din cauza temerilor legate de efectul coronavirusului asupra economiei globale, Bursa americană a înregistrat cea mai mare scădere de o zi din istorie. Indicele Dow Jones a scăzut cu 4,42%. De altfel, toți indicii principali de pe Wall Street au pierdut peste patru procente.

Pieţele de acţiuni din întreaga lume înregistrează cea mai proastă săptămână de după criza financiară din 2008, pe măsură ce investitorii renunţă la acţiunile considerate riscante ca urmare a îngrijorărilor că epidemia de coronavirus va deveni o pandemie şi va declanşa o recesiune globală, scrie Reuters.

Speranţele că epidemia care a început în China se va termina în câteva luni, iar activitatea economică va reveni la normal, au fost spulberate, în condiţiile în care numărul cazurilor de infecţie raportate la nivel mondial l-a depăşit pe cel din China.

Indicele Dow Jones a înregistrat, joi, cea mai mare scădere într-o singură zi din istoria sa de peste 120 de ani – 1.190 de puncte sau 4,42 la sută, potrivit Sky News.

Peste patru procente au pierdut și ceilalți indici principali, Nasdaq și S&P 500.

Asta pe fondul unei săptămâni dezastruoase pentru Bursa americană.

Bursa din Tokyo a deschis, vineri dimineață, în scădere cu 3 procente, iar experții spun că este un efect direct al problemelor de pe Wall Street.

Aproximativ 10 ţări au raportat descoperirea primelor cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, inclusiv Nigeria, cea mai mare economie din Africa.

Îngrijorările cu privire la o recesiune majoră au dus cotaţia petrolului la cel mai scăzut nivel din ultimul an. Cotaţiile futures pentru ţiţeiul american au scăzut cu 2,7%, până la 45,85 dolari per baril, după ce au pierdut deja 14,1% în această săptămână, ceea ce înseamnă cea mai mare scădere din ultimii nouă ani.

În paralel, investitorii se îndreaptă spre securitatea oferită de obligaţiunile considerate cu grad mare de siguranţă. Randamentele pentru obligaţiunile americane pe zece ani au atins un minim istoric de 1,241%. Tot pe fondul reorientării investitorilor spre active sigure, cotaţia aurului a ajuns la 1.646,4 dolari, în apropiere de cea mai ridicată valoare din ultimii şapte ani, la 1.688,9 dolari, atinsă la începutul acestei luni. 

Registration

Aici iti poti reseta parola