Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Incredibila transformare a lui Otis, cel mai gras dintre urșii grași. FOTO
Articole online

Incredibila transformare a lui Otis, cel mai gras dintre urșii grași. FOTO

Otis, un exemplar masiv de urs brun de 480 kg, a devansat un alt exemplar mascul, Walker, care are o greutate estimată de 450 de kilograme, au precizat reprezentanţii acelei rezervaţii din cel mai nordic stat american.

Un număr de 12 urşi bruni au intrat în finala de anul acesta a competiţiei, pe care Otis a câştigat-o de mai multe ori în ultimii ani.

Au fost înregistrate peste 793.000 de voturi din lumea întreagă. Vizitatorii online şi pasionaţii de urşi au urmărit animalele prin webcam, au analizat imaginile „înainte şi după” şi au şi-au votat preferaţii.

Primăvara, urşii nu sunt încă foarte masivi, dar până la sosirea toamnei trebuie să-şi refacă rezervele de grăsime de care au nevoie în perioada de hibernare.

În vârstă de 25 de ani, Otis este cel mai bătrân urs din regiune.

În primii ani, era foarte slab, dar fiind un excelent vânător de somon a câştigat rapid în greutate, au declarat administratorii rezervaţiei.

Otis a câştigat şi prima ediţie a acestei competiţii insolite, care a avut loc în 2014.

La vremea respectivă, se putea vota într-o singură zi. Ulterior, competiţia a fost extinsă la un eveniment cu durata de o săptămână.

Evenimentul „Săptămâna ursului gras (Fat Bear Week) are drept obiectiv oferirea de informaţii despre ecosistemul şi habitatul celor peste 2.000 de urşi bruni care trăiesc în acea regiune subarctică americană.

Registration

Aici iti poti reseta parola