Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Încrederea în liderii mondiali e la pământ! Care e situația în țările UE
Articole online

Încrederea în liderii mondiali e la pământ! Care e situația în țările UE

Merkel și Draghi, pe val

Din cei 13 lideri mondiali incluși într-o analiză făcută de Morning Consult, numai patru se pot lăuda că în țara lor sunt mai numeroși oamenii care le apreciază politica decât cei care o dezaprobă.
În Uniunea Europeană, cancelarul german în exercițiu Angela Merkel și premierul italian Mario Draghi se bucură de o cotă netă de apreciere. Pe plan mondial, printre liderii care se bucură de susținerea cetățenilor se mai numără premierul indian Narendra Modi, președintele mexican Andrés Manuel López Obrador.

Macron are mari probleme

Katharina Buchholz de la Statista spune că, pe măsură ce criza Covid-19 se prelungește, ratingurile liderilor mondiali au scăzut sau au stagnat la niveluri scăzute în 2021. În timp ce cei mai populari lideri și-au văzut aprobarea în creștere în ultimele șase luni, președintele american Joe Biden, premierul canadian Justin Trudeau și premierul britanic Boris Johnson s-au văzut confruntați cu ratingurile în scădere.

Situația este și mai gravă pentru președintele francez Emmanuel Macron, care în luna aprilie va lupta să fie reales, dar și pentru omologul său sud-coreean, Moon Jae-in.
În ciuda aprobării în creștere în ultimele șase luni, scorurile lor sunt încă printre cele mai slabe din clasament, scrie zerohedge.com.

 

]

 

Registration

Aici iti poti reseta parola