Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > În urmă cu 66 de ani, președintele Eisenhower promulga legea „In God We Trust”
Articole online

În urmă cu 66 de ani, președintele Eisenhower promulga legea „In God We Trust”

În urmă cu 66 de ani, președintele Eisenhower promulga legea „In God We Trust”

Legea, P.L. 84-140, a impus, de asemenea, ca această frază să fie imprimată pe toate hârtiile de valoare americane. Fraza fusese plasată pe monedele americane încă din timpul Războiului Civil, când, potrivit asociației istorice a Trezoreriei Statelor Unite, sentimentul religios a atins un punct culminant. Secretarul trezoreriei lui Eisenhower, George Humphrey, a sugerat adăugarea frazei și pe monedă.

Deși unele relatări istorice susțin că Eisenhower a fost crescut ca Martor al lui Iehova, majoritatea cercetătorilor prezidențiali cred acum că familia sa era menonită. Oricum ar fi, Eisenhower a abandonat religia familiei sale înainte de a intra în armată și a făcut pasul neobișnuit de a se boteza relativ târziu în viața sa de adult ca presbiterian. Botezul a avut loc în 1953, abia la un an de la primul său mandat de președinte.

Deși Eisenhower a îmbrățișat religia, biografii insistă asupra faptului că nu a intenționat niciodată să impună convingerile sale nimănui. De fapt, structura asemănătoare unei capele din apropierea locului unde el și soția sa Mamie sunt înmormântați, pe terenul bibliotecii sale prezidențiale, se numește „Locul de meditație” și este intenționat interconfesională.

În cadrul unui discurs de Ziua Drapelului din 1954, el a elaborat sentimentele sale cu privire la locul religiei în viața publică atunci când a discutat despre motivul pentru care a dorit să includă „sub Dumnezeu” în jurământul de credință:

„În acest fel reafirmăm transcendența credinței religioase în moștenirea și viitorul Americii; în acest fel vom întări constant acele arme spirituale care vor fi pentru totdeauna cea mai puternică resursă a țării noastre în pace și în război”.

Reprezentantul Charles Edward Bennett a menționat Războiul Rece atunci când a introdus proiectul de lege în Cameră, spunând:

„În aceste zile în care comunismul imperialist și materialist caută să atace și să distrugă libertatea, ar trebui să căutăm în permanență modalități de a întări bazele libertății noastre.”

Primii bani de hârtie cu fraza „In God We Trust” au fost tipăriți abia în 1957. De atunci, grupuri religioase s-au certat cu privire la oportunitatea și constituționalitatea unui motto care menționează „Dumnezeu”, având în vedere dedicarea părinților fondatori pentru menținerea separării dintre biserică și stat.

Florida a adoptat, de asemenea, „In God We Trust” ca motto al statului, sub conducerea guvernatorului republican Jeb Bush. Fraza apare acum pe plăcuțele de înmatriculare din Indiana, Carolina de Nord, Carolina de Sud și Ohio.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola