Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > În 2 săptămâni începe războiul Rusiei cu Occidentul. Pravda aruncă bomba
Articole online

În 2 săptămâni începe războiul Rusiei cu Occidentul. Pravda aruncă bomba

Ziarul rusesc Pravda susține, citând un expert că au mai rămas numai două săptămâni până la o ciocnirea militară între Rusia și Occident.

Dinamica războiului ține de „procesele interne ale Rusiei” 

Șeful Institutului ucrainean de politică, politologul Ruslan Bortnik, spune că dinamica războiului care mocnește între Rusia și Ucraina ține de „procesele interne ale Rusiei”.

În interviul acordat postului Nash TV , politologul Ruslan Bortnik a anunțat că este puțin probabil ca ostilitățile să se desfășoare în Donbas, regiune disputată de trupele ucrainene și separatiștii susținuți de Moscova.

„Au mai rămas două săptămâni înainte de război. Rusia nu este interesată să „dea foc” Donbas-ului, pentru că acolo sunt granițele lui, dar mai sunt două săptămâni înainte de o nouă rundă de escaladare între Federația Rusă și Occident. Nu pot prezice exact ce va fi”, a profețit Bortnik.
Politologul e de părere că armata rusă este deja pregătită să declanșeze operațiuni militare.
Deși presa occidentală și cea ucraineană anunță în mod repetat că Federația Rusă pregătește un atac armat asupra Ucrainei, purtătorul de cuvânt al Kremlinului , Dmitri Peskov , a declarat în repetate rânduri că Rusia nu amenință pe nimeni, ci doar își mută trupele pe propriul teritoriu, screie Pravda.

 

Republicanii îl presează pe Biden

Opoziția republicană din Statele Unite îl presează pe președintele Joe Biden să ia măsuri dure împotriva Moscocei. Republicanul Jim Banks a prezentat un nou proiect de lege privind sancțiunile împotriva Rusiei. Propunerea lui Banks a fost anunțată de site-ului Congresului SUA.
Inițiativa legislativă este susținută de 38 de membri ai Congresului și a fost depusă pe 19 ianuarie. Textul documentului nu a fost încă făcut public.
Potrivit Washington Post , proiectul se numește „Legea de responsabilitate Putin”. Acesta propune sancțiuni împotriva:

Oficialilor ruși și oficialilor de securitate, inclusiv Peskov, Mishustin, Sobyanin, Murashko, Kiriyenko, Pamfilov, Vaino, Bastrykin, Bortnikov, Zolotov și Chaika;
Oamenilor de afaceri ruși: Timchenko, Usmanov, Deripaska, Sechin, Kostin, Abramovici, Miller, Rybolovlev, Vinokurov, Fridman, Aven, Gutseriev;
Pe listă apar și jurnalişti ruşi, printre ei Simonyan, Solovyov și Ernst.
De asdemenea, propunerea lui Jim Banks sugerează ca membrii milițiilor separatiste pro-ruse din Donbas să fie declarați teroriști, iar Rusia să fie incriminată ca sponsor al terorismului. Propunerile prevăd, de asemenea, interzicerea oricăror tranzacții cu datoria publică rusă; introducerea de restricții împotriva organizațiilor asociate cu Nord Stream 2 și a acționarilor acestora;
De asemenea, se cere blocarea oricăror fonduri destinate dialogul privind securitatea cibernetică până când Rusia nu oprește atacurile cibernetice asupra agențiilor americane;
De asemenea, se cere oprirea oricăror cheltuieli legate de dialogul pentru stabilitatea strategică până când Rusia nu„returnează” Crimeea Ucraine, notează Pravda.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola