Evenimentul Istoric > Articole online > În apărarea lui Columb, condamnat fără judecată
Articole online

În apărarea lui Columb, condamnat fără judecată

Statui ale lui Columb au fost date jos sau vandalizate în mai multe oraşe din SUA, printre care St Louis, Boston, Richmond şi Detroit. Evident că spiritul de turmă este molipsitor și activiști antirasism din Europa cheamă și ei la demolarea statuilor lui Cristofor Columb

În acest context, ministrul educaţiei în guvernul de stânga spaniol, Isabel Celaa, a apărat numeroasele statui ale navigatorului din secolul al XV-lea Cristofor Columb.

„Oraşele au istorie şi momente ce trebuie respectate şi din care trebuie învăţat”, le-a declarat Isabel Celaa joi reporterilor, întrebată despre cererile unor protestatari, inclusiv ale unor politicieni de stânga spanioli, de a fi date jos statuile lui Columb ridicate în această ţară, transmite Agerpres.

Citește și A adus Columb sifilisul din America în Europa?

Columb, primul european care a ajuns în America, este văzut adesea de activiştii neomarxiști ca un simbol al urii rasiale pentru că descoperirea sa a deschis porţile unor invazii din Europa care au dus la moartea a milioane de indigeni pe continentul american.

Navigatorul genovez, care şi-a întreprins călătoriile în numele coroanei spaniole, este considerat un erou naţional în Spania, unde zeci de oraşe au ridicat statui în onoarea sa.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola