Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Implantarea cip-urilor în creierul uman începe anul viitor
Articole online

Implantarea cip-urilor în creierul uman începe anul viitor

Se nasc primii cyborgi?

Miliardarul a dat lumii vestea în timpul unui interviu transmis în direct, când a fost întrebat despre planurile companiei în 2022.

„Neuralink funcționează bine la maimuțe și, de fapt, facem doar o mulțime de teste și doar confirmăm că este foarte sigur și fiabil și că dispozitivul Neuralink poate fi îndepărtat în siguranță”, a declarat Musk.

„Sperăm să avem aceste rezultate și la primii noștri oameni – care vor fi oameni care au leziuni grave ale măduvei spinării, cum ar fi tetraplegicii, anul viitor, în așteptarea aprobării Food and Drug Administration.„Standardele noastre pentru implantarea dispozitivului sunt mai ridicate decât cele aprobate de FDA, la fel cum standardele noastre de siguranță sunt mult mai ridicate decât cele cerute de guvernul SUA.”

Aplicații medicale? La asta se rezumă tot?

„Cred că putem oferi cuiva care nu poate să meargă sau să-și folosească brațele șansa să poată merge din nou – dar nu în mod natural.”
Pe 9 aprilie 2021, Neuralink a arătat cum o maimuță căreia îi fusese implantată un asemenea cip, reușea să joace ping-pong pe computer folosindu-și doar mintea. Înainte ca Neuralink să fi fost atașat creierul unei maimuțe, Musk s-au făcut teste pe porci. Prima demonstrație a companiei a avut loc pe 28 august 2020, Neuralink semnalizând „neuronii care se declanșează în timp real”.
Dispozitivul din creierul animalului a înregistrat informații despre neuronii care declanșează în timp ce se juca, învățând să anticipeze mișcările pe care le va face.
Neuralink a fost înregistrată în California ca o companie de „cercetare medicală” în iulie 2016, iar Musk intenționează să finanțeze compania în principal singur.

Cip-urile vor putea încărca și descărca gânduri

Acesta va funcționa pe ceea ce Musk numește tehnologia „dantela neuronală”, implantând electrozi minusculi pe creier. Deocamdată, dispozitivul captează semnale din creier, care sunt apoi traduse în comenzi motorii. Acești electrozi, speră, însă, experții finanțați de Musk, ar putea într-o zi să încarce și să descarce gânduri. În opt până la zece ani, tehnologia în stil Matrix va fi disponibilă pentru toată lumea, a adăugat miliardarul citat de Daily Mail.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola