Evenimentul Istoric > Articole online > Imagini nepublicate până acum, cu atentatele de la 11 septembrie 2001, descoperite într-o casă
Articole online

Imagini nepublicate până acum, cu atentatele de la 11 septembrie 2001, descoperite într-o casă

Aproximativ 3.000 de persoane au murit în atacurile cu avioane de pasageri care au vizat turnurile gemene World Trade Center din New York şi clădirea Pentagonului.

O a patra aeronavă de linie, deturnată de terorişti, s-a prăbuşit pe un câmp din Pennsylvania, după ce pasagerii s-au luptat cu atacatorii. Aparatul de zbor ar fi urmat să se prăbuşească peste Casa Albă sau peste Capitoliul din Washington.

În atacurile din 11 septembrie şi-au pierdut viaţa şi cinci români.

Arhiviști americani care au cumpărat o colecție de CD-uri în cadrul unei vânzări de obiecte dintr-o casă au descoperit aproape 2400 de imagini cu celebrul Ground Zero din New York după atentatele de la 11 septembrie 2001.

Din câte se pare, aceste imagini au fost surprinse de un muncitor în construcții care a ajutat la curățarea zonei în care s-au prăbușit turnurile gemene de rămășițe ale clădirilor, potrivit BBC.

CD-urile erau într-o stare foarte proastă, dar pozele au putut fi recuperate de pe ele. Arhiviștii care le-au descoperit le-au publicat pe platforma de fotografie Flickr, relatează BBC. 

Albumele digitale includ imagini de la nivelul solului, dar și din aer cu Ground Zero, poze cu muncitori care îndepărtează resturi ale celor două turnuri prăbușite, precum și ale altor clădiri din împrejurimi afectate.

ARHIVA CU IMAGINI, AICI.

Registration

Aici iti poti reseta parola