Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Imagini din satelit care arată mii de cratere la un loc de luptă din estul Ucrainei surprind cât de intensă este de fapt lupta „sălbatică” de artilerie de acolo
Articole online

Imagini din satelit care arată mii de cratere la un loc de luptă din estul Ucrainei surprind cât de intensă este de fapt lupta „sălbatică” de artilerie de acolo

crater

Noi imagini din satelit arată amploarea distrugerilor din estul Ucrainei, în contextul în care luptele dintre armata ucraineană și forțele paramilitare rusești s-au intensificat în ultimele săptămâni.

Imagini din satelit care arată mii de cratere la un loc de luptă din estul Ucrainei surprind cât de intensă este de fapt lupta „sălbatică” de artilerie de acolo

Forțele ucrainene au ridicat miza în regiunea care cuprinde Bakhmut și Soledar, rezistând unei încercări rusești de a captura zona bogată în resurse. Forțele rusești au fost sprijinite pe linia frontului de prizonieri recrutați de Grupul Wagner, o organizație de mercenari al cărei lider, Evgheni Prigozhin, are legături strânse cu Kremlinul.

De la începutul lunii ianuarie, luptele din zonă au devenit „sălbatice”, a declarat luni un înalt oficial militar american, adăugând că mulți dintre cei 73.000 de locuitori din Bakhmut au fost evacuați.

„Vorbim despre mii și mii de obuze de artilerie care au fost livrate între ambele părți”, a spus oficialul.

Imaginile de la Maxar Technologies au fost realizate în perioada 3-10 ianuarie și surprind luptele intense din Ucraina

cratere

Luptele au redus la moloz școlile și clădirile rămase în Bakhmut, iar forțele rusești au reușit să ajungă la Soledar, situat la sud de Bakhmut. 

Ministerul britanic al Apărării a declarat marți că informațiile lor arată că forțele rusești au acum ca prioritate Soledar.

Într-un discurs de luni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat despre distrugerile din Soledar.

„Și ce a vrut Rusia să câștige acolo? Totul este complet distrus, aproape că nu mai există viață. Și mii de oameni ai lor au fost pierduți”, a spus el. „Întregul teren din apropierea Soledar este acoperit de cadavrele ocupanților și de cicatricele loviturilor. Așa arată nebunia”.

bloc

Registration

Aici iti poti reseta parola