Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Ilsa din Casablanca ne părăsește pe 29 august după ce fusese și Golda Meir
Articole online

Ilsa din Casablanca ne părăsește pe 29 august după ce fusese și Golda Meir

Tatăl său, Justus, fotograf, a încurajat preocupările artistice ale fiicei sale şi chiar a surprins, cu o cameră de filmat, unele scene din copilăria acesteia.

La vârsta de 12 ani, Ingrid Bergman, născută la 29 august 1915, la Stockholm, îşi pierde şi tatăl, fiind crescută de o mătuşă, apoi în familia unui unchi.

Pasiunea pentru actorie şi-a descoperit-o în adolescenţă, când era elevă la o şcoală privată. După absolvire, în 1933, s-a înscris la Royal Dramatic Theater School din Stockholm pentru un an, perioadă în care şi-a făcut debutul profesionist pe scenă.

Primul ei rol într-un film a fost cel din Munkbrogreven (1935), al regizorului suedez Gustaf Molander.

Observată de Hoolywood

În 1936 Ingrid Bergman joacă în filmul care avea să-i schimbe viaţa – Intermezzo, regizat de Gustaf Molander. Interpretarea ei din această peliculă a atras atenţia producătorului David O. Selznick de la Hollywood.

La cererea acestuia, Ingrid Bergman vine, în 1939, la Hollywood şi reia rolul din Intermezzo într-un remake al filmului care s-a bucurat de un mare succes.

Selznick a semnat cu tânăra actriţă un contract de şapte ani, pe durata căruia cei doi au realizat împreună însă doar două filme.

În schimb, Ingrid Bergman a filmat în aceşti ani mai multe pelicule şi a jucat în câteva producţii teatrale, cucerind publicul prin naturaleţea cu care interpreta, prin frumuseţea şi farmecul ei.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola