Ilsa din Casablanca ne părăsește pe 29 august după ce fusese și Golda Meir

 

Mama ei, Friedel Adler, de origine germană, a murit când avea doar trei ani.

Tatăl său, Justus, fotograf, a încurajat preocupările artistice ale fiicei sale şi chiar a surprins, cu o cameră de filmat, unele scene din copilăria acesteia.

La vârsta de 12 ani, Ingrid Bergman, născută la 29 august 1915, la Stockholm, îşi pierde şi tatăl, fiind crescută de o mătuşă, apoi în familia unui unchi.

Pasiunea pentru actorie şi-a descoperit-o în adolescenţă, când era elevă la o şcoală privată. După absolvire, în 1933, s-a înscris la Royal Dramatic Theater School din Stockholm pentru un an, perioadă în care şi-a făcut debutul profesionist pe scenă.

Primul ei rol într-un film a fost cel din Munkbrogreven (1935), al regizorului suedez Gustaf Molander.

Observată de Hoolywood

În 1936 Ingrid Bergman joacă în filmul care avea să-i schimbe viaţa – Intermezzo, regizat de Gustaf Molander. Interpretarea ei din această peliculă a atras atenţia producătorului David O. Selznick de la Hollywood.

La cererea acestuia, Ingrid Bergman vine, în 1939, la Hollywood şi reia rolul din Intermezzo într-un remake al filmului care s-a bucurat de un mare succes.

Selznick a semnat cu tânăra actriţă un contract de şapte ani, pe durata căruia cei doi au realizat împreună însă doar două filme.

În schimb, Ingrid Bergman a filmat în aceşti ani mai multe pelicule şi a jucat în câteva producţii teatrale, cucerind publicul prin naturaleţea cu care interpreta, prin frumuseţea şi farmecul ei.