Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Îi scot ochiul, îl împușcă în cap și-l aruncă în râu pe adolescentul de 14 acuzat că a flirtat cu o albă
Articole online

Îi scot ochiul, îl împușcă în cap și-l aruncă în râu pe adolescentul de 14 acuzat că a flirtat cu o albă

În timp ce vizitează familia unchiului său din Money, Mississippi, Emmett Till, în vârstă de 14 ani, un afro-american din Chicago, este ucis cu brutalitate, pe 28 august 1955, pentru că ar fi flirtat cu o femeie albă de 21 de ani cu patru zile mai devreme, în magazinul soțului acesteia.

La mai puțin de două săptămâni după ce trupul lui Emmett a fost înmormântat, Milam și Bryant au fost judeacți într-un tribunal segregat din Sumner, Mississippi.

Au fost puțini martori, în afară de Mose Wright, care i-au identificat pe inculpați drept ucigașii lui Emmett.

Pe 23 septembrie, juriul alb a dat verdictul „nevinovat”, motivând că statul nu a reușit să dovedească identitatea cadavrului.

Mulți oameni din întreaga țară au fost indignați de sentință, precum și de decizia statului de a nu-i inculpa pe Milam și Bryant sub acuzația separată de răpire.

Carolyn Bryant mărturisește

Procesul de omor al lui Emmett Till a scos la iveală brutalitatea segregării din sud și a reprezentat un impuls timpuriu al mișcării pentru drepturi civile.

În 2017, Tim Tyson, autorul cărții The Blood of Emmett Till, a dezvăluit că Carolyn Bryant și-a refăcut mărturia, recunoscând că Till nu a hărțuit-o. „Nimic din ce a făcut băiatul nu ar putea justifica vreodată ce i s-a întâmplat”, a spus ea.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola